Περιορίζει την παραγωγή της ξανά η Porsche


Η Porsche αναγκάστηκε πάλι να σταματήσει για λίγες ημέρες την κατασκευή κάποιων από τα μοντέλα της σε δύο εργοστάσιά της στη Γερμανία εξαιτίας της έλλειψης καλωδιώσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 29/3/2022

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία εξακολουθεί να επηρεάζει την παραγωγική διαδικασία των αυτοκινητοβιομηχανιών στη Δυτική Ευρώπη. Η Porsche ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει για κάποιες ημέρες την παραγωγική διαδικασία μερικών μοντέλων της λόγω της έλλειψης απαραίτητων εξαρτημάτων.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι θα σταματήσει για λίγες ημέρες η κατασκευή τής Taycan στο εργοστάσιό της στο Zuffenhausen και της Macanσε αυτό που βρίσκεται στη Λειψία, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες οι απαιτούμενες καλωδιώσεις για να συνεχιστεί η διαδικασία. 

Αντιθέτως, όπως δήλωσε, θα συνεχιστεί η παραγωγή των 718 Cayman και 718 Boxster, όπως και της 911, βάσει του προγράμματος που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν τα στελέχη της Porsche. Σε αυτό προβλέπεται να δίνεται έμφαση σε συγκεκριμένα μοντέλα της ώστε να συνεχίζεται όσο το δυνατόν η τροφοδοσία της αγοράς αυτοκινήτου με αυτά.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε, επίσης, ότι γίνονται προσπάθειες να λυθεί το πρόβλημα παραλαβής των απαραίτητων καλωδιώσεων –αλλά και άλλων απαιτούμενων τμημάτων– και ότι εντός των επόμενων ημερών ή εβδομάδων θα υπάρξει μια εξομάλυνση στην εφοδιαστική αλυσίδα. 

Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες που βασίζονται στους προμηθευτές τους οι οποίοι έχουν εργοστάσια στην Ουκρανία έχουν πρόβλημα με το πώς να λάβουν έγκαιρα κάποιες ποσότητες εξαρτημάτων για να συνεχίσουν την παραγωγή των αυτοκινήτων τους. Πλέον, προσπαθούν να συνεργαστούν με αυτούς για να μεταφέρουν την παραγωγή τους σε άλλα εργοστάσιά τους, εκτός της χώρας. Ωστόσο αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς απαιτείται χρόνος και κόστος για να στηθούν εξαρχής (ή να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες) νέες γραμμές παραγωγής των εξαρτημάτων.