Περισσότερες πληροφορίες για το Hyundai Santa Cruz


Η Hyundai θα επανέλθει στην κατηγορία των pickup οχημάτων με το διπλοκάμπινο Santa Cruz το οποίο θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και σταδιακά γίνονται γνωστά κι άλλα στοιχεία γι’ αυτό.

  • ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER, ΗΠΑ.
  • 9/5/2020

Έπειτα από την σχεδόν αναπάντεχη αποκάλυψη του Santa Cruz, του καινούργιου διπλοκάμπινου pickup μοντέλου της Hyundai, δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες εικαστικές απεικονίσεις για το πώς αναμένεται να είναι η μορφή και η σχεδίαση του αμαξώματός του. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, το νέο όχημα της κορεατικής εταιρείας θα βασίζεται στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείται στο Santa Fe και θα εφοδιάζεται με τα μηχανικά μέρη αυτού. 

Αυτό σημαίνει ότι το Santa Cruz πιθανότατα θα διατίθεται με τον 2.4 GDI βενζινοκινητήρα των 185 PS, στη βασική έκδοση, ενώ ενδεχομένως να διατεθεί και με τον δίλιτρο T-GDI των 235 PS. Βεβαίως, αυτοί οι κινητήρες, μάλλον θα αποδίδουν μεγαλύτερη ισχύ και ροπή, αντίστοιχα, όταν θα τοποθετηθούν στο νέο όχημα. Επίσης, αναμένεται να εφοδιάζεται με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της εταιρείας. Εκτός αυτών, στον προαιρετικό εξοπλισμό του θα διατίθεται και με σύστημα τετρακίνησης, καθώς η βασική έκδοσή του θα είναι δικίνητη και μάλιστα με τη ροπή να μεταφέρεται στον εμπρός άξονα. 

Το Santa Cruz θα διαθέτει αυτοφερόμενο αμάξωμα και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που έχει η Hyundai στην πολιτεία της Αλαμπάμα, έπειτα από την επένδυση περίπου 140.000.000 δολαρίων (περίπου 129.000.000 ευρώ) για αυτόν το σκοπό. Η διαδικασία κατασκευής του αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2021.

Διαβάστε, επίσης: Δοκιμάζουμε το καινοτόμο υβριδικό Hyundai Kona Hybrid.