Mate Rimac: Δεν “χωρίζουν” Hyundai-KIA και Rimac Automobili


O Mate Rimac, ο ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας και νυν Διευθύνων Σύμβουλος της Bugatti-Rimac, διέψευσε την είδηση ότι σταμάτησε η συνεργασία της Rimac Automobili και της Hyundai.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/5/2022

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε στον παγκόσμιο Τύπο η είδηση ότι η  Hyundai διέκοψε τη συνεργασία της με την Rimac Automobili εξαιτίας της σύμπραξης της δεύτερης με την Porsche, στο πλαίσιο της συνύπαρξής στην Bugatti-Rimac, εντός του στο Όμιλου VAG.

Θυμίζουμε ότι πριν από τρία χρόνια (Μάιος 2019) ο Όμιλος Hyundai-KIA είχε ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασία του με την εταιρεία του κ. Mate Rimac για την εξέλιξη και δημιουργία δύο νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων για τους Νοτιοκορεάτες. Μάλιστα, οι τελευταίοι θα επένδυαν συνολικά 80 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία τού 34χρονου (σήμερα) Κροάτη. 

Ωστόσο, έκτοτε, η Rimac Automobili ανέπτυξε στενή συνεργασία και με τον Όμιλο VAG με αποτέλεσμα ο κ. Rimac να ενταχθεί στο στελεχιακό δυναμικό του γερμανικού κολοσσού αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη νεοσυσταθείσα εταιρεία Bugatti-Rimac, από τον Νοέμβριο του 2021. Μάλιστα, πριν από περίπου έναν χρόνο (Μάρτιος 2021) η Porsche (που ανήκει στον Όμιλο VAG) αύξησε το ποσοστό της στην Rimac Automobili στο 24% από το 15,5% που κατείχε από το 2019 ως τότε. Στη Bugatti-Rimac, ο Όμιλος Rimac κατέχει το 55% και η Porsche το 45%.

Επανερχόμενοι στο προ ημερών δημοσίευμα, ο Όμιλος Hyundai-KIA φερόταν να σταμάτησε τη συνεργασία του με την εταιρεία του κ. Rimac επειδή δυσαρεστήθηκε από την εξέλιξη αύξησης του ποσοστού της Porsche. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει. Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε σχετικά: «Η Hyundai σχολίασε ως ψευδή την είδηση ότι η Rimac και η Hyundai σταματούν τη συνεργασία τους λόγω αυτής που προέκυψε μεταξύ της Rimac και της Porsche. Τόσο η Hyundai και η Rimac τη διαψεύδουν. Ωστόσο, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξακολουθούν να γράφουν ότι αυτό. Λοιπόν, πείτε ό,τι θέλετε για τα ΜΜΜ παρά για οτιδήποτε άλλο».

Για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του, ο κ. Rimac παρέπεμψε και σε δημοσίευμα του γερμανικού Auto Motor Und Sport στο οποίο αναφέρεται η διάψευση και του νοτιοκορεατικού Ομίλου. Όπως γράφεται σε αυτό: «Η Hyundai και η KIA συνεχίζουν να επενδύουν στον Όμιλο Rimac και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν πολλά σχέδια εξέλιξης που υλοποιούνται από κοινού αυτή την περίοδο».