«Πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ GAC και Stellantis περί... σεβασμού


Η Guangzhou Automobile Group (GAC) κατηγορεί τη Stellantis για έλλειψη σεβασμού προς τους πελάτες της, με τη Stellantis να απαντά...

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 1/8/2022

Σε έναν «πόλεμο» δηλώσεων βρίσκονται GAC και Stellantis, με τις δύο εταιρείες να αλληλοκατηγορούνται για έλλειψη σεβασμού και τη μη τήρηση των όρων του συμβολαίου μεταξύ τους.

Η διαμάχη ξέσπασε μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, λέγοντας ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών λύθηκε εξαιτίας της GAC, καθώς η Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία απέτυχε να σταθεί αντάξια των περιστάσεων, χάνοντας κέρδη συνεχώς. Ένας ακόμα λόγος που οδήγησε στη λύση του συμβολαίου, σύμφωνα με τη Stellantis, ήταν ότι η πολιτική της Κίνας που ευνοεί τις τοπικές εταιρείες.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», η GAC κατηγόρησε τη Stellantis για έλλειψη σεβασμού απέναντι στους πελάτες της Κινεζικής αγοράς, λέγοντας επίσης ότι η δεύτερη δεν είναι αξιόπιστος συνεργάτης, μετά τη λύση της συμφωνίας τους.

Η Stellantis απάντησε ότι δεν είναι η ίδια υπαίτια για τον τερματισμό του συμβολαίου, αλλά η GAC, καθώς η παρατεταμένη περίοδος μειωμένων κερδών που διήνυσαν, αλλά και το γεγονός ότι η εταιρεία «δεν έκανε αυτό που έπρεπε», οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Η Stellantis σκόπευε να αυξήσει τις μετοχές της στη συγκεκριμένη συμφωνία στο 75%, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ.

Σε αντίστοιχο πνεύμα κυμάνθηκε και η θέση της GAC, που φυσικά έριξε το μπαλάκι στη μεριά της Stellantis, λέγοντας ότι η ίδια δεν κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα που θα επέτρεπαν την επέκταση της δεύτερης, καθώς δεν υπήρχε ομοφωνία απόψεων μεταξύ τους, όπως ανέφερε. Δήλωσε ότι η Stellantis ήταν εκείνη που δεν εκπλήρωσε τους όρους της συμφωνίας, και κατ' επέκταση, η υπαίτια πλευρά.