Porsche Cayenne Turbo GT: Πανίσχυρη, 8κύλινδρη και κουπέ (Video)


Η Porsche Cayenne Turbo GT αφού έσπασε τα χρονόμετρα στο Nurburgring παίρνοντας τον τίτλο του πιο γρήγορου SUV στην πράσινη κόλαση, έφτασε στην παραγωγή με 640 ίππους και πολλές αλλαγές στην εμφάνιση. 

  • 30/6/2021

Η Porsche  παρουσίασε την κορυφαία και ισχυρότερη έκδοση της γκάμας της Cayenne, την Turbo GT. Η πανίσχυρη Cayenne Turbo GT διατίθεται αποκλειστικά στο αμάξωμα της Coupe με το χαμηλό τελείωμα της οροφής και με τετραθέσια διάταξη στο εσωτερικό.

Και λέμε πανίσχυρη, διότι πρόκειται για την ισχυρότερη 8κύλινδρη Porsche που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Η απόδοση του V8 bi-turbo των 4.000 κυβικών εκατοστών έχει αυξηθεί κατά 90 ίππους και 80 Nm ροπής από τα νούμερα της Cayenne Turbo και έχει τώρα σκαρφαλώσει στους 640 ίππους και τα 850 Nm ροπής. Ανάλογα κατέβηκε και ο χρόνος για την επιτάχυνση του 0-100 που τώρα χρειάζεται μόλις 3,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει πλέον τα 300 χλμ./ώρα.

Η δύναμη μεταφέρεται στους τροχούς μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Tiptronic S που έχει υποστεί αρκετές μετατροπές για να είναι ακόμα πιο γρήγορο. Πολλές αλλαγές έχουν γίνει και στον 4λιτρο V8 από τα δύο turbo μέχρι και τα πιστόνια. Επιπλέον αλλαγές υπάρχουν και στην πνευματική ανάρτηση, η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 17 χιλιοστά σε σχέση με την Cayenne Turbo και ταυτόχρονα είναι 15% πιο σφιχτή.  

Η Cayenne Turbo GT πατάει σε ειδικά σχεδιασμένα για τη συγκεκριμένη έκδοση ελαστικά Pirelli P Zero Corsa σε νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου των 22 ιντσών σε χρυσαφί χρώμα.

Οπτικά η νέα Cayenne Turbo GT ξεχωρίζει και από το διαφορετικό εμπρός μέρος με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενώ εκτεταμένη είναι η χρήση ανθρακονήματος στην οροφή, τον πίσω διαχύτη και την αεροτομή. Ένα ζεύγος οβάλ εξατμίσεων από τιτάνιο ολοκληρώνει την σπορ εικόνα στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό υπάρχουν θέσεις για τέσσερις με πλούσια χρήση Alcantara, το νέο σύστημα infotainment της εταιρείας, όπως και μία κίτρινη πινελιά στη θέση 12 στο τιμόνι.

Οι πωλήσεις της νέας Porsche Cayenne Turbo GT θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο και η τιμή της στη Γερμανία θα ξεκινά από τις 196.078 ευρώ.