Έσπασε τα χρονόμετρα στο Nurburgring η νέα Porsche Cayenne Coupe


Αν και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στο δρόμο, η νέα Porsche Cayenne Coupe σημειώνει ρεκόρ γύρου στο Nurburgring για την κατηγορία της, με 7 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.

  • 17/6/2021

Η νέα Porsche Cayenne Coupe, άγνωστο προς το παρόν πως θα λέγεται η έκδοση, σημείωσε ρεκόρ για την κατηγορία SUV, μέσα στην πίστα του Nurburgring στο Nordschleife, με χρόνο 7 λεπτά και 38,925 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας τον προηγούμενο κάτοχο του ταχύτερου γύρου, που ήταν το Audi RS Q8 (7:42,253).

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει να διατίθεται στην αγορά, ούτε έχει αποκαλυφθεί καν πλήρως, το ρεκόρ κατοχυρώθηκε κανονικά, αφού δηλώθηκε ως αυτοκίνητο παραγωγής στα εκτός δρόμου αυτοκίνητα, SUV, van και pick-up.

Αυτή η Cayenne στοχεύει κατευθείαν την κορυφή και κατά την εξέλιξη της έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην οδική της συμπεριφορά για την άσφαλτο. Εντωμεταξύ, για να προστατευθεί ο οδηγός που καθόταν πίσω από το τιμόνι, το αυτοκίνητο ήταν εξοπλισμένο με roll cage και αγωνιστικού τύπου κάθισμα. Τα ελαστικά που φορούσαν οι 22άρες ζάντες ήταν Pirelli P Zero Corsa, τα οποία έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά για την Coupe και βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό.

Οι φήμες λένε πως ο κινητήρας που χρησιμοποιούσε αυτή η Cayenne Coupe ήταν ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος 4λιτρος V8 που αποδίδει 640 ίππους, δηλαδή λιγότερους από τους 680 που έχει η Turbo S E-Hybrid. Αλλά εδώ έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο στήσιμο και την ανάρτηση του αυτοκινήτου, οπότε η ισχύς έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Ο λόγος που η Porsche χρησιμοποιεί την Cayenne Coupe και δημιουργεί τη συγκεκριμένη έκδοση είναι πως λόγω του αμαξώματός της διαθέτει χαμηλότερο κέντρο βάρους. Επιπλέον, διαθέτει μια αεροτομή στην οροφή του αυτοκινήτου, αλλά και διαχύτη στο πίσω μέρος με κεντρικά τοποθετημένες τις εξατμίσεις, που παίζουν το ρόλο τους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως η πλήρης αποκάλυψη αυτού του μοντέλου έρχεται σύντομα.