Porsche Vs. Tesla: Μονομαχία στην Πράσινη Κόλαση για τον ταχύτερο γύρο!


Η Porsche, έριξε το γάντι και η Tesla το σήκωσε. Όπως φαίνεται, το Nürburgring θα γίνει το πεδίο μιας νέας μονομαχίας για τον ταχύτερο γύρο, από ηλεκτροκίνητο όχημα αυτή τη φορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/9/2019

Η παρουσίαση της Taycan, από την  Porsche, ήταν κάτι που διήρκεσε για μεγάλο χρονικό διάρκεια και –αν δεν αλλάξει κάποτε η πρακτική της γερμανικής εταιρείας– αναμένεται να είναι ένα όνομα-μοντέλο που θα απασχολεί τον παγκόσμιο Τύπο για τις δεκαετίες που ακολουθούν.

Στα τέλη Αυγούστου, οι άνθρωποι της Porsche πήγαν στο Nürburgring με μία ειδικά προετοιμασμένη Taycan Turbo S, με έναν σκοπό. Να καταρρίψουν το ρεκόρ πίστας για ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Τα κατάφεραν, σημειώνοντας χρόνο 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα, κάτι που γνωστοποίησαν με έμφαση.

Στην Tesla, εξέλαβαν αυτή την πράξη ως πρόκληση στην οποία πρέπει να απαντήσουν. Και η απάντηση ήρθε με τον πλέον επίσημο τρόπο, από τον ίδιο τον Elon Musk, τον ιδρυτή της. Σε ανάρτησή του στο Twitter, στις 6 Σεπτεμβρίου έγραψε: «Την επόμενη εβδομάδα, με ένα Model S στο Nürburgring». 

Σύμφωνα με το αμερικανικό Car and Driver, όντως εθεάθη στη λεγόμενη «Πράσινη Κόλαση» ένα Tesla Model S να κάνει γύρους στην πίστα των περίπου 21 χιλιομέτρων. Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε ιδιώτης που δοκιμάζει τις ικανότητές του σε αυτή, όμως –σύμφωνα με το περιοδικό– το συγκεκριμένο Model S είχε μεγαλύτερο άνοιγμα στη μάσκα (για καλύτερη ψύξη) και πρόσθετους προφυλακτήρες (για καλύτερη αεροδυναμική και σταθερότητα), συγκριτικά με ό,τι ισχύει στο κανονικό μοντέλο. Το θέμα γίνεται περισσότερο ενδιαφέρον καθώς ο Nico Rosberg, επίσης με ανάρτησή του στο Twitter, προσφέρθηκε να οδηγήσει το Model S, στην προσπάθεια επίτευξης ταχύτερου χρόνου από την Taycan, κάτι που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τον Musk. Μάλιστα, κατά τον δεύτερο, το Model S είναι το ταχύτερο sedan στην πίστα της Laguna Seca.

Θυμίζουμε ότι, πριν από λίγες ημέρες, η Tesla είχε… καλωσορίσει σκωπτικά την παρουσίαση της Porsche Taycan, ενώ ο Elon Musk είχε διασκεδάσει με το γεγονός ότι υπάρχει η λέξη «Turbo» στην ονομασία της. Πάντως, είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει ανταγωνισμός μεταξύ των δύο εταιρειών για το ποια θα κατέχει το ρεκόρ πίστας στο Nürburgring, όπως και ότι αυτή η διαδικασία αποτελεί μια πολύ καλή διαφήμιση και για τις δύο.