Πώς ο Ayrton Senna βοηθά ακόμα τα φτωχά παιδιά


Το «Instituto Ayrton Senna» και η TAG Heuer δημιούργησαν το Formula 1 x Senna, ένα νέο ρολόι χειρός για να συγκεντρώσουν χρήματα και να εξασφαλίσουν την εκπαίδευση και ένα καλύτερο μέλλον για τα φτωχά παιδιά της Βραζιλίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/2/2022

Σχεδόν είκοσι οκτώ χρόνια έπειτα από εκείνη την Πρωτομαγιά, ο θρύλος του Ayrton Senna παραμένει καίριος. Ο Βραζιλιάνος πιλότος ο οποίος παραμένει σημείο αναφοράς για τις ικανότητές του εντός πίστας, είχε φροντίσει να αφήσει μια κληρονομιά για όσους συμπατριώτες του δεν έχουν τη δυνατότητα καλύτερης ζωής ούτε την οικονομική ευρωστία της οικογένειάς του. 

Το «Instituto Ayrton Senna» το οραματίστηκε ο ίδιος λίγο πριν αφήσει τα εγκόσμια (με τον τραγικό τρόπο που αυτό συνέβη) και το υλοποίησε η αδερφή του Viviane. O μη κερδοσκοπικός, μη κρατικός Οργανισμός έχει ως αποστολή να βοηθήσει τα φτωχά παιδιά της Βραζιλίας να βρουν έναν σκοπό στη ζωή τους, παρέχοντάς τους πρόσβαση στην εκπαίδευση και έναν καλύτερο τρόπο διαβίωσης, μέσα από τις δωρεές και τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών γι’ αυτό.

Η συνεργασία του ινστιτούτου με μεγάλες εταιρείες εξασφαλίζει τα απαραίτητα ποσά, πέραν αυτών που δίνει η οικογένεια του αείμνηστου τρις Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1. Αυτή τη φορά, σε σύμπραξη με την TAG Heuer δημιουργήθηκε ένα ρολόι χειρός, το οποίο φέρει το επίθετό του και το χαρακτηριστικό γράμμα «S» στη στεφάνη και το καντράν. 

Επίσης, ο χρονογράφος έχει μηχανισμό quartz και διαθέτει κίτρινου χρώματος ενδείξεις, δηλαδή στο χρώμα της βραζιλιάνικης σημαίας όπως και αυτού που είχε στο κράνος του ο Ayrton Senna. Αυτό (κράνος), υπάρχει εγχάρακτο στο πίσω μέρος της κάσας του χρονογράφου.

Το μαύρο λουράκι του παραπέμπει σε αυτό του ρολογιού της TAG Heuer που φορούσε ο ίδιος (η οποία ήταν χορηγός της ομάδας της McLaren στη Formula 1 από το 1985 ως το 2015). Σύμφωνα με την ωρολογοποιία, η τιμή του είναι 2.300 δολάρια (περίπου 2.010 ευρώ).