Πόσα θα δίνατε για μια… μεταχειρισμένη Bugatti Centodieci;


H παραγωγή τής Bugatti Centodieci δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να την αποκτήσουν έχουν αρχίσει και πλειοδοτούν για να πάρουν το σπάνιο hypercar από τους αρχικούς αγοραστές του!

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/3/2022

Όταν ο λόγος έρχεται στην Bugatti τα χρήματα είναι μια πολύ –πάρα πολύ– γενική και σχετική έννοια. Για παράδειγμα, η Bugatti Centodieci, το ξεχωριστό μοντέλο που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2019 ως όχημα επίδειξης στην εκδήλωση «Concours d’Elegance» στο Pebble Beach (ΗΠΑ).

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι εταιρείες βολιδοσκοπούν την πρόθεση του κοινού και αποφασίζουν εάν θα κατασκευάσουν ένα όχημα ή όχι. Φυσικά, για την Bugatti δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Απλά, βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει ακόμα μια ειδική έκδοση, ένα νέο μοντέλο που βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Chiron.  

H εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μόνο 10 Centodieci και η τιμή κάθε αυτοκινήτου θα ήταν 8.000.000 ευρώ συν τους φόρους. Φυσικά, η ζήτηση ήταν πολλαπλάσια. Η Bugatti, ακόμα και σήμερα, περίπου δυόμιση χρόνια αργότερα από την αρχική παρουσίαση του αυτοκινήτου, δεν έχει ολοκληρώσει την κατασκευή και των δέκα οχημάτων.

Ο λόγος είναι ότι αυτά είναι χειροποίητα και δημιουργούνται βάσει συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη καθενός εξ’ αυτών, διαδικασία που απαιτεί χρόνο μέχρι να επιτευχθεί ακριβώς το αποτέλεσμα που αυτός αποζητά. 

Ωστόσο, ένας Ιάπωνας αντιπρόσωπος της Bugatti βρήκε τρόπο να αποκτήσει μία Centodieci από τον ιδιοκτήτη της και την πουλά στην τιμή των 14.000.000 δολαρίων, δηλαδή περίπου 12.800.000 ευρώ βάσει της τρέχουσας ισοτιμίας των δύο νομισμάτων.

Αυτό σημαίνει 4.800.000 ευρώ περισσότερα από την «αρχική» τιμή που έχει ορίσει η Bugatti! Προφανώς θα βρει αγοραστή και προφανώς το σπάνιο hypercar έχει αρχίσει να διαδραματίζει το μέρος του ρόλου του που είναι να αποτελεί αντικείμενο επένδυσης.