Πόσο κοστίζει στη Γερμανία η Mercedes-AMG SL 43;


Η «βασική» έκδοση SL 43 του νέου roadster της Mercedes-AMG είναι τώρα διαθέσιμη για παραγγελία στη Γερμανία. Πόσο κοστίζει και τι διαφορές έχει από τις ισχυρότερες εκδόσεις.

  • 18/5/2022

Η νέα «βασική» έκδοση της Mercedes-AMG SL 43 είναι πλέον διαθέσιμη στη γερμανική αγορά και έχουμε και την τιμή πώλησης της. Το 2 συν 2 θέσεων γερμανικό roadster στην έκδοση SL 43 ξεχωρίζει εμφανισιακά σε  επιμέρους λεπτομέρειες από τα δύο 8κύλινδρα μοντέλα.

Τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της σχεδίασης είναι οι ανασχεδιασμένες ποδιές εμπρός και πίσω, καθώς και η στρογγυλή αντί για τη γωνιώδη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Η μαλακή υφασμάτινη οροφή ανοίγει και κλείνει σε μόνο 15 δευτερόλεπτα, κάτι που είναι δυνατό να γίνει και εν κινήσει μέχρι την ταχύτητα των 60 km/h.

Η Mercedes-AMG SL 43 εξοπλίζεται με έναν 4κύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων με τη φροντίδα της AMG και αποδίδει 380 PS με μέγιστη ροπή 480 Nm.  Ένας ηλεκτρικός στροβιλοσυμπιεστής καυσαερίων χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε όχημα παραγωγής. Ο υπερσυμπιεστής τροφοδοτείται από το ενσωματωμένο ηλεκτρικό σύστημα 48 volt, το οποίο τροφοδοτεί επίσης τη γεννήτρια εκκίνησης με ιμάντα (RSG) που παρέχει πρόσθετη ισχύ 10 kW (14 PS) για σύντομο χρονικό διάστημα. Η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί μόλις 4,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 275 km/h.

Ο βασικός εξοπλισμός της AMG SL 43 είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει την ηλεκτρική υφασμάτινη μαλακή οροφή, ζάντες αλουμινίου AMG 19 ιντσών, Digital Light, το σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης AMG και το σύστημα ενεργού ελέγχου αέρα Airpanel. Σε αυτά προστίθενται η ενεργή πίσω αεροτομή, το σύστημα infotainment MBUX με την οθόνη αφής με ρυθμιζόμενη κλίση, καθώς και τις επενδύσεις των καθισμάτων με τεχνητό δέρμα και ύφασμα.

Η βασική τιμή πώλησης για την Mercedes-AMG SL 43 στη γερμανική αγορά είναι 118.708,45 ευρώ.