Προ των πυλών το θηριώδες Audi Q9 που θα τα «βάλει» με την BMW X7


Η Audi βρίσκεται όλο και πιο κοντά στο να βάλει το Q9, το πιο premium SUV της, στην παραγωγή.

  • ΦΩΤΟ: AUDI, CARPIX, BMW GROUP - Fabian Kirchbauer
  • 10/1/2024

Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι γόνιμα για την Audi, καθώς οι Γερμανοί πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά αρκετά νέα μοντέλα.

Ένα εξ αυτών φαίνεται πως θα είναι ένα μεγάλο σε μέγεθος, πολυτελές SUV που θα φέρει την ονομασία Q9. Έχει ήδη συλληφθεί από τον φακό των συνεργατών μας σε δοκιμές στις αρχές του 2022, παρουσιάζοντας ένα όχημα με τρεις σειρές καθισμάτων, επιβλητική παρουσία και σχεδιασμό.

Θα αποτελέσει ευθύ αντίπαλο των BMW X7, Lexus LX και Mercedes GLS, σε μία κατηγορία (αυτή των υπερμεγέθων SUV) που η Audi ως τώρα δεν είχε επιχειρήσει να εμπλακεί.

Κι ενώ στην αρχή υπήρχε η σκέψη για κυκλοφορία μόνο στην αγορά της Κίνας, η Audi πλέον φαίνεται έτοιμη να το διαθέσει σε παγκόσμιο επίπεδο, εστιάζοντας και στην αγορά των ΗΠΑ. Αξιωματούχοι της εταιρείας του Ingolstadt μιλούν για παρουσίαση του μοντέλου εντός του 2024 ή από το 2025.

Μιλώντας στο αυστραλιανό Μέσο CarSales, ο επικεφαλής της Audi Αυστραλίας Jeff Mannering δε μάσησε τα λόγια του σε ό,τι αφορά τα πλάνα της εταιρείας:

BMW X7
BMW X7

«Αν δείτε τι κάνουν οι άλλες μάρκες, δεν είμαστε σε κάποιες από τις κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιούνται. Όχι μόνο εμείς στην Αυστραλία, αλλά συνολικά από τα κεντρικά της Audi κοιτάζουν τις διάφορες κατηγορίες και το τι πετυχαίνει στις μεγάλες αγορές.»

Επιπλέον, ρεπορτάζ του Automotive News ανέφερε πρόσφατα πως το Q9 θα φτάσει στα χέρια των Αμερικανών αντιπροσώπων ως τα τέλη του 2025, με στόχο να πωληθεί από τις αρχές του 2026.

Δεν αποκλείεται λίγο αργότερα να υπάρξει κι έκδοση επιμελημένη από την Audi Sport, το αγωνιστικό τμήμα της γερμανικής φίρμας, η οποία φυσικά θα περάσει σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα από το 2026 και μετά, σταματώντας την παραγωγή αυτοκινήτων με ΜΕΚ ως το 2032.

Πηγή: CarSales

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Audi R8 μοσχοπούλησε στην τελευταία του χρονιά στην παραγωγή

Έτσι θα μοιάζει το νέο Audi A5 Sportback (photos)

Το εντυπωσιακό Audi RS Q8 της ABT είναι η... Lamborghini Urus των φτωχών (photos)