Έτσι θα μοιάζει το νέο Audi A5 Sportback (photos)


Η ώρα του νέου Audi A5 πλησιάζει κι οι Ρώσοι του kolesa.ru φαντάζονται πώς θα είναι η Sportback έκδοσή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 24/12/2023

Το Audi A5 πρωτοκυκλοφόρησε την άνοιξη του 2007, στην αρχή αποκλειστικά ως δίθυρο coupe. Δύο χρόνια αργότερα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία λάνσαρε την κάμπριο και την 5θυρη liftback έκδοση. Η δεύτερη γενιά του μοντέλου ήρθε το 2016, κι όλα δείχνουν ότι ήρθε η ώρα για ριζική ανανέωση, με την τρίτη γενιά να καταφτάνει σύντομα.

Πριν μερικούς μήνες, η Audi ανακοίνωσε την αλλαγή στη στρατηγική ονοματοδοσίας των μοντέλων της, η οποία θέλει τα ηλεκτρικά της προϊόντα να έχουν μονούς αριθμούς, και τα θερμικά, ζυγούς, αντίστοιχα. Έτσι, ο διάχοχος του A4 station wagon θα λέγεται πλέον A5 Avant, του οποίου το kolesa.ru είχε ήδη δημοσιεύσει κάποια renders πριν περίπου ένα μήνα.

Τώρα, οι Ρώσοι έκαναν το ίδιο και για τη liftback έκδοση του επερχόμενου μοντέλου, η οποία θα λάβει την ονομασία A5 Sportback. Στο μπροστινό μέρος, έχει τοποθετηθεί μια αρκετά πιο «επιθετική» γρίλια, ενώ και τα φώτα έχουν λάβει την ανάλογη περιποίηση.

Το πίσω μέρος έχει ανασχεδιαστεί από εκείνους, σύμφωνα με όσα είχαν αποκαλύψει οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είχαν έρθει στο φως τον περασμένο Μάιο. Όπως και στο station wagon, το πίσω μέρος θα φέρει μια μπάρα φωτός LED που θα ενώνει τα φωτιστικά σώματα, τα οποία θα έχουν κάθετα φωτεινά τμήματα στην πάνω πλευρά

Κάτι που είχε επιβεβαιωθεί ήδη από το κατασκοπευτικό υλικό, κι οι Ρώσοι έχουν ενσωματώσει στα δικά τους σχέδια, είναι ότι οι πόρτες θα έχουν κανονικά πλαίσιο, σε αντίθεση με το τρέχον μοντέλο.

Αναμένεται ότι η Audi θα προσφέρει μια πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel, με ήπια υβριδική τεχνολογία, όπως και PHEV σύνολα. Όπως είναι λογικό, θα οι ισχυρές εκδόσεις S και RS δε θα λείπουν.

Το ντεμπούτο του νέου Audi A5 πρόκειται να γίνει μέσα στους πρώτους μήνες του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Audi A4 «μπαίνει στην πρίζα» και αλλάζει ονομασία

Δείτε το πρώτο A5 Avant στην ιστορία της Audi με ελάχιστο καμουφλάζ (photos)

Πρώτη εμφάνιση για το νέο Audi S5 Sportback, που αντικαθιστά το S4 (photos)