Προς συμφωνία συγχώνευσης PSA και Fiat Chrysler Automobiles


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ανώτατα στελέχη της PSA και της Fiat Chrysler Automobiles βρίσκονται πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν για τη συγχώνευση των δύο Ομίλων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 31/10/2019

Η διενέργεια διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ομίλου PSA και της Fiat Chrysler Automobiles φαίνεται να καταλήγει θετικά. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά τα τεκταινόμενα, τα στελέχη των δύο Ομίλων φαίνεται ότι συμφωνούν σε πολλά και σύντομα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, αυτές ενδέχεται να γίνουν ακόμα και εντός της ημέρας. Μένει να δούμε τη μορφή της συνύπαρξής τους, δηλαδή εάν θα είναι μια μορφή ισότιμης συνεργασίας ή μια διαδικασία που θα καταλήξει στην εξαγορά της FCA από την PSA.

Σε περίπτωση που η έκβαση των συνομιλιών είναι θετική, θα δημιουργηθεί ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο. Όπως έγινε γνωστό, στο αρχικό πλάνο είναι να κατέχουν οι δύο Όμιλοι από το 50% έκαστος της νέας εταιρείας. Σε αυτό προβλέπεται ότι οι μέτοχοι της Fiat Chrysler Automobiles θα λάβουν 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτοί του Ομίλου PSA περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης, προβλέπεται ότι Διοικητικό Συμβούλιο της νέας εταιρείας που θα συσταθεί θα αποτελείται από 11 μέλη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα έξι από αυτά θα προέρχονται από την PSA και επικεφαλής θα είναι ο κ. Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος του γαλλικού Ομίλου. Ο κ. John Elkann, Πρόεδρος της FIAT, θα κατέχει αντίστοιχη θέση και θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες.