Renault Rafale: Έτσι θα μοιάζει το νέο coupe SUV των Γάλλων


Λίγες εβδομάδες πριν την αποκάλυψη του Rafale, έχουμε την ευκαιρία μέσα από μία ψηφιακή απεικόνιση να... έρθουμε πιο κοντά στο νέο μοντέλο της Renault.

  • 30/5/2023

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την αποκάλυψη του νέου coupe SUV στη γκάμα της Renault το οποίο θα φέρει την -ιδιαίτερα γνωστή σε εμάς τους Έλληνες- ονομασία Rafale.

Θυμίζουμε ότι η Renault εξήγησε αυτή την επιλογή η οποία συνδέεται με το ένδοξο παρελθόν της φίρμας στον αέρα και προέρχεται από το αεροσκάφος Rafale C460 το οποίο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα είχε σπάσει μια σειρά από ρεκόρ.

Η παρουσίαση του Rafale έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου και μέχρι σήμερα οι ευκαιρίες για να του δούμε μάς δόθηκαν μέσω teaser φωτογραφίας που δημοσίευσαν οι Γάλλοι αλλά και από κατασκοπευτικό υλικό με το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο των δοκιμών.

Η teaser φωτογραφία που δημοσίευσε η Renault.
Η teaser φωτογραφία που δημοσίευσε η Renault.

Όπως συμβαίνει αρκετά συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις οι σχεδιαστές του kolesa.ru δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και αποφάσισαν να συλλέξουν όλα τα δεδομένα και να αποτυπώσουν την εμφάνιση του αυτοκινήτου. Έτσι πριν από λίγες ώρες παρουσίασαν το rendering που εμπνεύστηκαν (κεντρική φωτό).

Στο ψηφιακό σχέδιο ξεχωρίζει ο τρόπος με τον οποίο καταλήγει η οροφή στο πίσω μέρος, δίνοντας στο Rafale την αιχμηρή coupe SUV γραμμή. Από εκεί και πέρα στο μπροστά μέρος έχουμε φωτιστικά σώματα δύο τομέων όπου ο καθένας θυμίζει το αγγλικά γράμμα «t» αλλά και τα αντίστοιχα που είδαμε στο πρόσφατο facelift της 5ης γενιάς του Renault Clio.

Η γρίλια πάνω από τον μπροστινό προφυλακτήρα είναι αρκετά μεγάλη και στο κέντρο της βρίσκεται το ανανεωμένο λογότυπο του κατασκευαστή. Λίγο πιο κάτω βρίσκουμε μια μεγάλη εισαγωγή αέρα και αποτελείται από λεπτές οριζόντιες λωρίδες.

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τις δοκιμές του Renault Rafale.
Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τις δοκιμές του Renault Rafale.

Περιμετρικά υπάρχουν μαύρες λεπτομέρειες που δένουν αρμονικά με το μπλε αμάξωμα ενώ οι σχεδιαστές δεν δοκίμασαν να απεικονίσουν την πίσω πλευρά του Rafale μιας και τα δεδομένα δεν αρκούσαν για να συνθέσουν εικόνα.

Το μοντέλο θα ολοκληρώσει τη γκάμα της γαλλικής φίρμας από μοντέλα που θα τροφοδοτούνται με υβριδικούς κινητήρες E-Tech και θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-CD. Θα ανήκει στην κατηγορία D ενώ θα πάρει τη σκυτάλη από το Austral και το νέο Espace που είναι διαθέσιμο με πέντε ή επτά θέσεις επιβατών.