Ρίχνουμε φως στο ολοκαίνουργιο Hyundai Bayon


Μια σειρά φωτογραφιών και ψηφιακών απεικονίσεων μάς χαρίζουν μια σαφή εικόνα για το νέο, μικρό SUV της Hyundai.

  • 1/2/2021

Τα οχήματα ελευθέρου χρόνου και δη εκείνα που τοποθετούνται χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις και τις γήινες προδιαγραφές τους στην ευρύτερη κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, αποτελούν με διαφορά το πιο… καυτό segment της ευρωπαϊκής και όχι μόνο αγοράς.

Εξ αυτού μπορείς να δικαιολογήσεις την επιλογή των mainstream κατασκευαστών να επενδύσουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, «φορτώνοντας» την γκάμα τους με προτάσεις που έχουν την ικανότητα να υπηρετήσουν αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Μετά το ιδιαίτερα επιτυχημένο Kona, λοιπόν, το οποίο διέπρεψε και στην ηλεκτροκίνητη εκδοχή του, η Hyundai επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος προετοιμάζοντας το έδαφος για την άφιξη του μικρότερου και πιο προσιτού Bayon.

Ενός τυπικού crossover πόλης, το οποίο θα ξεκινήσει την εμπορική πορεία του μέσα στους επόμενους μήνες, σε συμβατικές και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Και παρά το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα οι προδιαγραφές του παραμένουν άγνωστες, οι αινιγματικές φωτογραφίες που η ίδια η Hyundai έχει δώσει στο φως της δημοσιότητας σε συνδυασμό με τις… πατροπαράδοτες διαρροές στον μαγικό κόσμο του Διαδικτύου, μας έχουν χαρίσει μια σαφή εικόνα για τον σχεδιασμό του.

Κρίνοντας, λοιπόν, απ’ όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, το Hyundai Bayon θα ακολουθήσει τη σχεδιαστική λογική του νέου Hyundai Tucson, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να ισχυροποιήσει την εταιρική ταυτότητα της κορεατικής φίρμας.

Στο ρύγχος του αμαξώματος θα κυριαρχεί η κεντρική εισαγωγή αέρα, η οποία θα πλαισιώνεται από τα φώτα ημέρα τεχνολογίας LED και του χαμηλά τοποθετημένους προβολείς.

Μια ξεχωριστή φωτεινή υπογραφή θα προσφέρουν και τα πίσω φωτιστικά B, ολοκληρώνοντας με εντυπωσιακό τρόπο την εικόνα του αποκλειστικά πεντάθυρου αμαξώματος. Το μήκος του τελευταίου δεν θα υπερβαίνει κατά πολύ τα 4,0 μέτρα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη απόσταση από το προσφάτως ανανεωμένο Kona.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, το τρικύλινδρο σύνολο βενζίνης χωρητικότητας 1,0 λίτρου είναι εκείνο που θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος των εκδόσεων του αυτοκινήτου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η διάθεση ακόμα και μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης διαμόρφωσης.

Όπως και να έχει το Huyndai Bayon πρόκειται να αποκαλυφθεί το προσεχές διάστημα ώστε να προλάβει μέχρι το καλοκαίρι να πάρει θέση στις προθήκες της κορεατικής φίρμας.

Διαβάστε ακόμα:

Το επαναστατικό Hyundai Ioniq 5 βγήκε στους δρόμους (Video)

Απολαύστε μία απίστευτα καλοσυντηρημένη Lancia Stratos HF (video)