Το επαναστατικό Hyundai Ioniq 5 βγήκε στους δρόμους (Video)


Την πρώτη του εμφάνιση σε δημόσιο δρόμο πραγματοποίησε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Hyundai Ioniq 5, το οποίο ευελπιστεί να αποτελέσει την τεχνολογική αιχμή του δόρατος για την κορεατική φίρμα.

  • 1/2/2021

Τα πρώτα του βήματα στην άσφαλτο ενός δημόσιου δρόμου πραγματοποιεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα το Hyundai Ioniq 5, τραβώντας πάνω του τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών.

Οι πρώτες εικόνες από το αμιγώς ηλεκτροκίνητο τετράτροχο της Hyundai επιβεβαιώνουν τα όσα έχουν έρθει μέχρι σήμερα στο φως της δημοσιότητας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα μια ξεκάθαρη εικόνα για τον σχεδιασμό που πρόκειται να ακολουθήσει το μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback.

Άλλωστε μάς χωρίζει σχεδόν ένας μήνας από την παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου και όλα δείχνουν να έχουν οριστικοποιηθεί γύρω από τις σχεδιαστικές και όχι μόνο προδιαγραφές του.

Μεταξύ άλλων, το Hyundai Ioniq 5 θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο του κορεατικού ομίλου που θα βασιστεί στην πλατφόρμα που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία E-GMP και έχει δημιουργηθεί με σκοπό να φιλοξενήσει ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Οι αρχικές προβλέψεις θέλουν το Hyundai Ioniq 5 να διαθέτει αυτονομία μεγαλύτερη των 400 χιλιομέτρων, αριθμός που δεν θα πρέπει να θεωρείται υπερβολικός κρίνοντας από το δείγμα γραφής του ηλεκτροκίνητου Kona.

Φυσικά, η αυτονομία δεν θα αποτελέσει το μοναδικό δυνατό χαρτί του κορεατικού μοντέλου, μιας και η Hyundai θα θελήσει να εξαντλήσει το τεχνολογικό της οπλοστάσιο σε μια πρόταση η οποία ευελπιστεί να τη φέρει στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, λοιπόν, το γεγονός ότι Hyundai Ioniq 5 εντοπίστηκε από έναν οδηγό-ιδιοκτήτηTesla, ο οποίος γνωρίζοντας πολύ καλά τι έχει απέναντί του δεν έχασε την ευκαιρία να καταγράψει την πρώτη ανεπίσημη παρουσία του αυτοκινήτου σε δημόσιο δρόμο.

Διαβάστε ακόμα:

Διέρρευσε και εντυπωσιάζει το νέο Hyundai Ioniq

Τουρκία: H Volkswagen φεύγει, η Tesla έρχεται