Save the date: Το Honda CR-V Hybrid Racer των 800 PS έρχεται στις 28 Φεβρουαρίου (video-photos)


Η Honda έδωσε στη δημοσιότητα video και φωτογραφίες του SUV που θα μεταμορφωθεί σε ένα «τέρας της πίστας».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 18/2/2023

Όσοι έχετε ενθουσιαστεί με το νέο Honda Civic Type R των 329 PS, ετοιμαστείτε για πολύ… μεγαλύτερα πράγματα. Οι Ιάπωνες ετοιμάζουν ένα «θηρίο» που θα αποδίδει περίπου 800 PS!

Όχι, δεν πρόκειται για μια νέα, βελτιωμένη έκδοση του hot hatch. Η εντυπωσιακή απόδοση ισχύος θα προέρχεται από ένα SUV. Ακριβώς. Η Honda έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα teaser video και φωτογραφίες του Honda CR-V Hybrid Racer project, χαρακτηρίζοντάς το ένα «τέρας πίστας με περίπου 800 ηλεκτροκίνητους ίππους».

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή έκδοση του γνωστού SUV, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τα «δημιουργικά μυαλά» μηχανικών και σχεδιαστών από τα κέντρα Ανάπτυξης Επιδόσεων και Ανάπτυξης Αυτοκινήτων της Honda, καθώς και από το Τμήμα Σχεδιασμού Αυτοκινήτων της Βόρειας Αμερικής.

Η Honda δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία για «το απόλυτο θηρίο υψηλών επιδόσεων», όπως το χαρακτηρίζει, αλλά έδωσε ραντεβού για τις 28 Φεβρουαρίου 2023, όταν και θα το αποκαλύψει πλήρως.

Ωστόσο, από το υλικό που μας προσέφερε, σχηματίζουμε μια πρώτη εικόνα. Το αυτοκίνητο είναι γεμάτο ανθρακονήματα σε διάφορα σημεία.

Οι εμπρός πόρτες ανοίγουν σε στιλ «πεταλούδας», ενώ οι πίσω δεν ανοίγουν καθόλου, αλλά ανασηκώνονται μαζί με όλο το πίσω μέρος, σαν να ανοίγει ένα κοχύλι. Εκεί δεν αποκλείεται να φιλοξενείται το υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Η τεράστια αεροτομή στο τελείωμα της οροφής συγκεντρώνει τα βλέμματα, ενώ ο χαρακτήρας του SUV «διατηρείται» με τις ράγες που παραμένουν σε αυτή.

Το αμάξωμα έχει πολλά αεροδυναμικά στοιχεία, πάνελ ανθρακονημάτων, εντυπωσιακούς θόλους και τιμόνι αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Για περισσότερα στοιχεία… λίγη υπομονή ακόμα. Σε 10 μέρες όλα θα έρθουν στο φως.