Σε αυτό το μοντέλο οφείλεται η νέα γενιά Ford Mustang


Ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, Jim Farley, αποκάλυψε ότι η ύπαρξη της νέας γενιάς του εμβληματικού pony car οφείλεται σε ένα άλλο μοντέλο της γκάμας τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/9/2022

Λίγο μετά την αποκάλυψη της 7ης γενιάς του χαρακτηριστικού και εμβληματικού μοντέλου της Ford, που δεν είναι άλλο από την Mustang, η εταιρεία αποκαλύπτει ότι ο λόγος που η νέα γενιά είναι εφικτή, οφείλεται στην ύπαρξη της Mustang Mach-E.

Σύμφωνα με τον Jim Farley, διευθύνων σύμβουλο της Ford, οι πωλήσεις της Mach-E, όπως και φύση της ως ηλεκτρικό όχημα, ήταν δύο παράγοντες που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην «αναγέννηση» της ΜΕΚ έκδοσης του μοντέλου.

Η κίνηση της Ford να παράγει τη Mach-E αρκετά νωρίς, από το 2020, νωρίτερα από την κυκλοφορία άλλων ηλεκτρικών οχημάτων των ανταγωνιστών της, της έδωσε το προβάδισμα στις μονάδες που απαιτούνται για τον ερχομό των νέων κανονισμών εκπομπών και ρύπων. Έτσι λοιπόν, η εταιρεία είναι πολύ πιο ευέλικτη όσον αφορά τις επιλογές που μπορεί να κάνει για τον στόλο των οχημάτων της, όπως και για τα κινητήρια σύνολά τους, αν δηλαδή θα είναι ηλεκτροκίνητα, ή θα φέρουν ΜΕΚ.

«Η Mustang Mach-E, με έναν τρόπο, δημιούργησε, επέτρεψε σε αυτό το αυτοκίνητο να συμβεί,» είπε ο Farley στο CNBC. «Οι ανταγωνιστές αγοράζουν μονάδες για τις εκπομπές αερίων, και δεν μπορούν να κατασκευάσουν ένα τέτοιο όχημα.»

Οι «ανταγωνιστές», σύμφωνα με τον Farley, είναι η Dodge και η Chevrolet. Στην περίπτωση της πρώτης, η αμερικανική εταιρεία αποχαιρετά τα εμβληματικά της muscle cars, Charger και Challenger, με μία ειδική σειρά 7 μοντέλων, που ονομάζεται Last Call. Είναι γνωστό ότι η επόμενη γενιά Charger και Challenger θα είναι πλήρως ηλεκτρική.

Η Chevrolet από την άλλη, δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τα πλάνα της για το 2023, όμως φήμες θέλουν την Camaro να αντικαθίσταται από την ηλεκτρική εκδοχή του.