Σημαντικά φθηνότερο το MINI Cooper σε 5θυρη και Cabrio έκδοση (τιμές)


Η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε και τιμή για το ηλεκτρικό MINI Carbio, αλλά και για την diesel έκδοση One.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 7/3/2023

Ο νέος τιμοκατάλογος της ελληνικής αντιπροσωπείας της MINI, ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ εδώ και λίγες μέρες, περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ειδήσεις για τους επίδοξους αγοραστές.

Οι βασικές εκδόσεις MINI Cooper με 5θυρο και Cabrio αμάξωμα, εμφανίζουν σημαντική μείωση της λιανικής τιμής. Συγκεκριμένα, σε σχέση με τον προηγούμενο κατάλογο (από 22 Δεκεμβρίου 2022), το 5θυρο Cooper πωλείται 24.990 ευρώ, αντί για 27.300 €, ενώ το cabrio Cooper κοστίζει, πλέον 29.600 € αντί για 30.950 €.

Η εξήγηση για την πτώση της τιμής έρχεται από τη διαφοροποίηση στο κιβώτιο ταχυτήτων. Πλέον, στον τελευταίο τιμοκατάλογο οι συγκεκριμένες εκδόσεις είναι χειροκίνητες, «ακολουθώντας» την 3θυρη και όχι αυτόματες, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Αυτό δε σημαίνει ότι καταργείται το αυτόματο κιβώτιο, καθώς παραμένει κανονικά σε όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις, αλλά και μοντέλα.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, το νέο ηλεκτρικό MINI Cabrio των 184 PS, το Cooper SE, περιλαμβάνεται στον τιμοκατάλογο. Η τιμή του ανέρχεται στα 62.500 ευρώ, πριν την εφαρμογή της επιδότησης 8.000 ευρώ του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

Τέλος, άλλη μία έκδοση που εμφανίζεται για πρώτη φορά στον τιμοκατάλογο της MINI είναι η One D, με τον diesel κινητήρα 1,5 L, που αποδίδει 116 PS και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η τιμή εκκινεί από 33.500 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές όλων των μοντέλων και εκδόσεων της MINI πατώντας ΕΔΩ.