Skoda Scala Spider Concept


Οι σπουδαστές που συμμετέχουν στον θεσμό Skoda Student Concept Car εμπνεύστηκαν από τη Scala και σχεδίασαν μια Spider έκδοση του μοντέλου της τσεχικής εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/3/2020

Η Skoda διενεργεί για έβδομη συνεχή χρονιά τον θεσμό «Student Concept Car» στον οποίο οι νεαροί συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις ιδέες τους για κάποιο νέο μοντέλο της εταιρείας και να τις δουν να πραγματοποιούνται σε ένα πρωτότυπο. Για τη φετινή χρονιά, οι είκοσι σπουδαστές στην αντίστοιχη Ακαδημία της τσεχικής εταιρείας εμπνεύστηκαν από τη Scala και αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια spider εκδοχή του μοντέλου, η οποία θα παρουσιαστεί στις αρχές του προσεχούς Ιουνίου.

Στα σκίτσα που δημιούργησαν βλέπουμε το φιλόδοξο σχέδιό τους να μετατρέψουν το πρακτικό station wagon νέο μοντέλο της σε ένα Spider, το οποίο δεν έχει αποκτήσει ακόμα ονομασία. Οι σπουδαστές της επαγγελματικής σχολής που δημιούργησε η Skoda πριν από 90 χρόνια έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε πραγματικές επαγγελματικές συνθήκες και να δουν τις σκέψεις τους να υλοποιούνται.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους, πρόσφατα επισκέφτηκαν το τμήμα Σχεδιασμού της εταιρείας και υπό την καθοδήγηση του κ. Oliver Stefani, επικεφαλής αυτού, και της ομάδας του είχαν την ευκαιρία να σχεδιάσουν τις ιδέες τους και να ακούσουν τις συμβουλές τους. Ο θεσμός «Skoda Student Concept Car» ξεκίνησε το 2014 και έχει δώσει την ευκαιρία σε νέους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, ενώ αποτελεί μια καλή πηγή για την εξεύρεση ταλαντούχων στελεχών και την απασχόλησή τους στην εταιρεία.