Στην Ελλάδα η ισχυρή έκδοση Skoda Fabia Monte Carlo με τους 150 PS (τιμές)


Για πρώτη φορά στη χώρα μας ο 4κύλινδρος κινητήρας 1,5 L στο supermini των Τσέχων, που προσφέρει τελική ταχύτητα 222 km/h.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 8/3/2023

Ήταν 15 Φεβρουαρίου του 2022 όταν η ελληνική αντιπροσωπεία της Skoda γνωστοποιούσε ότι η γκάμα της νέας Fabia συμπληρώνεται με την έκδοση Monte Carlo.

Πρόκειται για τη σπορ και δυναμική εκδοχή του μοντέλου, η οποία εκτός από ξεχωριστά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τόσο στο εξωτερικό, όσο και το εσωτερικό, χαρακτηρίζεται και από τον 4κύλινδρο κινητήρα 1,5 L, που αποδίδει ισχύ 150 PS και ροπή 250 Nm και για πρώτη φορά προστίθεται στις επιλογές της νέας Fabia. Η ισχυρή έκδοση χρειάζεται 8,0 sec. για τα 0-100 km/h και έχει τελική ταχύτητα 222 km/h.

Χρειάστηκαν να περάσουν περισσότεροι από 12 μήνες, ώστε η έκδοση αυτή να έρθει στην ελληνική αγορά. Στο νέο τιμοκατάλογο που ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά η Monte Carlo, τόσο με το «γνωστό» 3κύλινδρο κινητήρα 1.0 TSI που αποδίδει 110 PS και συνοδεύεται από χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, όσο και από τον προαναφερόμενο 1.5 TSI με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων DSG.

Οι μαύρες λεπτομέρειες στο αμάξωμα της Monte Carlo υπογραμμίζουν τη δυναμική εμφάνιση του νέου μοντέλου, η οποία χαρακτηρίζεται από σπορ ποδιές εμπρός και πίσω. Τα σήματα Monte Carlo κάνουν την εμφάνισή τους στα μπροστινά φτερά, τα γράμματα Skoda στην πόρτα του χώρου των αποσκευών είναι μαύρα, ενώ προαιρετικά διατίθεται και μαύρη οροφή.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το μαύρο χρώμα και ξεχωρίζουν οι κόκκινες πινελιές και λεπτομέρειες που προσομοιάζουν ανθρακονήματα, στο ταμπλό και τα υποβραχιόνια, ενώ υπάρχουν μια σειρά από στοιχεία που διαφοροποιούν την έκδοση από τις υπόλοιπες και μπορείτε να τις δείτε όλες στο διαμορφωτή του site της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Η τιμή της Fabia Monte Carlo με τον κινητήρα 1.0 TSI των 110 PS ξεκινά από 21.900 ευρώ, ενώ η πιο δυνατή με τον 1.5 TSI των 150 PS εκκινεί από 25.500 €.

Δείτε αναλυτικά το νέο τιμοκατάλογο της Skoda πατώντας ΕΔΩ.