Παρουσιάστηκε η "Monte Carlo" έκδοση της νέας Skoda Fabia (video)


Η Skoda αποκάλυψε την κορυφαία έκδοση της νέας Skoda Fabia διατηρώντας τα ίδια κινητήρια σύνολα αλλά πραγματοποιώντας μια σειρά παρεμβάσεων που εντοπίζονται κυρίως στην εμφάνιση. 

  • 15/2/2022

Αφού μας έδωσε μια πρώτη γεύση με την παρουσίαση των σκίτσων στις αρχές Φεβρουαρίου, η Skoda προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια της έκδοσης Monte Carlo για τη νέα Fabia. Με αυτό τον τρόπο συμπληρώνεται η γκάμα του νέου μοντέλου με την πιο... γρήγορη έκδοση της σειράς.

Οι βασικές διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στον εξωτερικό σχεδιασμό με την Fabia να έχει αποκτήσει -αναμενόμενα- μια έντονη σπορ εμφάνιση.

Πιο συγκεκριμένα το πλαίσιο της γρίλιας έχει πάρει μαύρη απόχρωση αντί για την αλουμινένια, μαύρα φτερά έχουν προστεθεί σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, μαύρα έχουν γίνει και τα εξωτερικά καπάκια στους καθρέφτες, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκουμε έναν -σχετικά μικρό- διαχύτη.

Το μαύρο εντοπίζεται και στην οροφή ενώ συνεχίζει μέχρι και τις μεσαίες κολώνες. Στον βασικό εξοπλισμό η έκδοση συνοδεύεται με 17άρες ζάντες ενώ προσφέρεται και η επιλογή για ένα σετ 18 ιντσών το οποίο όμως συγκαταλέγεται στον προαιρετικό εξοπλισμό

Εσωτερικά υπάρχουν παντού κόκκινες λεπτομέρειες. Από το ταμπλό μέχρι τις πόρτες. Το τιμόνι έχει δερμάτινη επένδυση ενώ σε διάφορα σημεία βρίσκουμε και carbon αναφορές.

Στο κομμάτι του κινητήρα η Fabia Monte Carloφέρει τα ίδια σύνολα με τις υπόλοιπες εκδόσεις. Αυτό σημαίνει πως είναι διαθέσιμη είτε με τον κινητήρα του 1 λίτρου με 95 PS και 110 PS, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το κιβώτιο DSG των 7 σχέσεων συμπεριλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο TSi του 1.5 L. και των 150 PS και δίνει τη δυνατότητα στο μοντέλο να επιταχύνει τα 0-100 km/h σε 8 sec. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 225 km/h. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στο τομέα της ανάρτησης.

Οι τιμές δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές ενώ το λανσάρισμα θα έρθει μέσα στους επόμενους μήνες. Μέχρι τότε μπορείτε να χαζεύετε τη μία και μοναδική (στην κυριολεξία) νέα Skoda Fabia που θα βρίσκεται στο Golden Hall και το τέλος Μαρτίου.

Δείτε το video με την παρουσίαση...