Στην Ελλάδα το νέο Renault Scenic. Όλες οι λεπτομέρειες


Το Renault Scenic επιστρέφει στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, προσφέροντας τη μοναδική ευρυχωρία και το στυλ που χαρακτηρίζει το αυτοκίνητο. Οι τιμές πώλησής του ξεκινούν από τα 28.190 ευρώ, με πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/9/2020

Η τέταρτη γενιά του Renault Scenic διαθέτει την ιστορία του μοντέλου και τη σύγχρονη εικόνα ενός νέου οχήματος. Το ιδιαίτερο στυλ του, η σχεδίασή, η πρακτικότητα του εσωτερικού του και οι αποδοτικοί, αλλά οικονομικοί σε κατανάλωση καυσίμου, κινητήρες του είναι τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Σε μια αγορά η οποία κατακλύζεται από κάθε λογής crossover οχήματα, το Scenic προσφέρει τα πλεονεκτήματά του, αντιπροσωπεύοντας έναν τύπο αυτοκινήτου από το οποίο πολλοί προσπαθούν να υιοθετήσουν στοιχεία του.

Η άνεση για τους επιβάτες στο εσωτερικό του και η πρακτική διαμόρφωση αυτού είναι τα βασικά στοιχεία του Renault σε αυτόν τον τομέα. Παρότι το μήκος του δεν είναι πολύ μεγάλο –φτάνει τα 4,41 μέτρα–, η ευρυχωρία αντιστοιχεί σε αυτή ενός οχήματος μεγαλύτερης κατηγορίας. Το Scenic διαθέτει το σύστημα αναδίπλωσης των καθισμάτων «Renault One Touch», το οποίο με μια κίνηση επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη διαμόρφωση ενός εντελώς επίπεδου χώρου για τις αποσκευές. Επίσης, διαθέτει μια μεγάλη συρόμενη κονσόλα χωρητικότητας 13 λίτρων.

Για τους εμπρός επιβάτες, η κονσόλα προσφέρει χώρο αποθήκευσης που κλείνει με ένα συρόμενο κάλυμμα και υποβραχιόνιο (που συμπεριλαμβάνει με δύο θύρες USB και ένα Aux). Αντίστοιχες είναι και οι παροχές για τους πίσω επιβάτες με μια επιπλέον πρίζα 12V. Όταν η κεντρική κονσόλα βρίσκεται προς τα εμπρός, δημιουργείται ένας πρακτικός χώρος αποθήκευσης για τους εμπρός επιβάτες, ενώ όταν βρίσκεται προς τα πίσω, δημιουργείται ένα χώρισμα μεταξύ των εμπρός και πίσω θέσεων.

Συνολικά, στο εσωτερικό υπάρχουν 63 λίτρα αποθηκευτικού χώρου ενώ αυτός του πορτμπαγκάζ είναι τουλάχιστον 572 λίτρα, Το επίπεδο εξοπλισμού είναι υψηλό και περιλαμβάνει συστήματα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, τήρησης ορίων ταχύτητας με αναγνώριση πινακίδων οδικής σήμανσης, καθώς και προειδοποίησης του οδηγού για εκτροπή από την επιλεγμένη λωρίδα κυκλοφορίας. Το καινούργιο Scenic έχει αποσπάσει τη διάκριση πέντε αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του «EuroNCAP». Τέλος, το νέο μοντέλο της γαλλικής εταιρείας εφοδιάζεται τόσο με τον βενζινοκινητήρα 1.3 TCe των 140 PS όσο και με τον 1.7 Blue dCi των 120 PS. Και οι δύο εκδόσεις του διατίθεται είτε με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με το διπλού συμπλέκτη «EDC». Οι τιμές πώλησής του στη χώρα μας ξεκινούν από τα 28.190 ευρώ.

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μη χάνετε είδηση!