Στην Ευρώπη το επιβλητικό Jeep Gladiator


Όπως ανακοινώθηκε, το Jeep Gladiator θα πωλείται και στις ευρωπαϊκές χώρες, με τον τρίλιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα των 264 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/1/2021

Το Gladiator, το διπλοκάμπινο pickup όχημα που βασίζεται στο καινούργιο Jeep Wrangler, θα αρχίσει να πωλείται και στη Γηραιά ήπειρο. Όπως έγινε γνωστό, ξεκίνησε η διαδικασία παραγγελιών και στις χώρες της Ευρώπης, στις οποίες το μοντέλο θα διατίθεται μόνο με τον τρίλιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα μέγιστης ισχύος 264 PS, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το Jeep Gladiator θα διατίθεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού («Sport» «Overland», καθώς και την πλουσιότερη «Launch Edition», αυτή με την οποία πρωτοπαρουσιάστηκε) και θα εφοδιάζεται με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Οι υποψήφιοι αγοραστές του θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το αυτοκίνητό τους με ένα εκ των εννέα διαθέσιμων χρωματισμών για το αμάξωμα, καθώς και με σκληρή ή μαλακή αφαιρούμενη οροφή. Επίσης, εξ αρχής θα μπορούν να επιλέξουν κάποιο (ή κάποια) από τα έξτρα αξεσουάρ της «Mopar», τα οποία ξεπερνούν τα 200 σε αριθμό.

Όλα τα Jeep Gladiator που προορίζονται για την Ευρώπη θα διαθέτουν το σύστημα τετρακίνησης «Selec-Trac 4×4» το οποίο έχει κιβώτιο υποπολλαπλασισμού των σχέσεων («κοντό» διαφορικό 2,72:1) και άξονες Dana 44 εμπρός και πίσω.

Διαβάστε, επίσης: Τι κρύβει το περιπετειώδες Jeep Gladiator Farout;