Στην Ευρώπη το «επιθετικό» Toyota Yaris Cross GR Sport (photos)


Με τη «σφραγίδα» της Gazzo Racing, το compact SUV αποκτά την «αγριεμένη» όψη που το κάνει ακόμα πιο όμορφο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: TOYOTA EUROPE
  • 30/8/2022

Περίπου 40 ημέρες μετά την παρουσίασή του στην αγορά της Ιαπωνίας, ήρθε η σειρά του Toyota Yaris Cross GR Sport να κάνει την εμφάνισή του και στη Γηραιά Ήπειρο.

Την Τρίτη (30/8) οι Ιάπωνες έκαναν τα αποκαλυπτήρια της GR Sport έκδοσης του compact SUV, στα «χνάρια» των αντίστοιχων εκδόσεων Corolla, C-HR και Yaris. Όσοι ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν, θα πρέπει να περιμένουν το τελευταίο 3μηνο του 2022, όταν και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της Ευρώπης.

Εχοντας τη «σφραγίδα» της Gazoo Racing, το Yaris Cross GR Sport εξωτερικά διακρίνεται από τις νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, που είναι σχεδιασμένες σε 10 ακτίνες με λαμπερό φινίρισμα. Οι σπορ πινελιές περιλαμβάνουν επίσης έναν νέο πίσω διαχύτη και μπροστινή μάσκα με αποκλειστικό μοτίβο μαύρου πλέγματος «hot stamp» και διακριτικό σήμα GR. Ένα νέο φινίρισμα Dynamic Grey είναι το χαρακτηριστικό χρώμα του GR SPORT, το οποίο διατίθεται επιπλέον ως επιλογή σε δύο τόνους, με μαύρη οροφή και κολόνες σε αντίθεση.

Περνώντας στο εσωτερικό, τα μπροστινά σπορ καθίσματα έχουν νέες γκρι ταπετσαρίες με κόκκινες ραφές. Παρόμοια ραφή υπάρχει και στο τιμόνι και στο μοχλό αλλαγής ταχυτήτων. Αν κάποιος θέλει μεγαλύτερη «πολυτέλεια», διατίθενται προαιρετικά τα μαύρα διάτρητα καθίσματα Ultrasuede Premium GR SPORT με δερμάτινες υποδοχές και κόκκινες ραφές.

Το λογότυπο GR εμφανίζεται σε περίοπτη θέση, στα μπροστινά προσκέφαλα, στο κουμπί εκκίνησης και στο τιμόνι, ενώ υπάρχουν ασημένιες «λεπτομέρειες» στις πόρτες και στον πίνακα οργάνων.

Βασισμένο στην πλατφόρμα GA-B, το Yaris Cross GR Sport έχει χαμηλό κέντρο βάρους, εξαιρετικά άκαμπτο αμάξωμα και ισορροπημένο σασί. Επιπλέον, οι Ιάπωνες προχώρησαν σε νέα ρύθμιση της ανάρτησης, δίνοντας στον οδηγό καλύτερη αίσθηση διεύθυνσης, κύλισης και πρόσφυσης.

Το πίσω κάθισμα είναι αναδιπλούμενο σε αναλογία 40:20:40, με αποτέλεσμα ο χώρος αποσκευών να μπορεί να αυξηθεί από τα 397 λίτρα (σε κανονικές συνθήκες) στα 1.097.

Στην «καρδιά» του σπορ SUV βρίσκεται ο τρικύλινδρος υβριδικός κινητήρας Dynamic Force 1,5 L της Toyota, που έχει θερμική απόδοση 40% και αποδίδει ισχύ 116 PS και ροπή 141 Nm.