Στις 15/4 η μεγάλη αποκάλυψη της Lancia – Σενάρια για «επιστροφή» της θρυλικής Stratos


Η Lancia ετοιμάζεται να εισέλθει σε μία νέα εποχή, και η αφετηρία θα είναι η αποκάλυψη ενός concept που όλα δείχνουν ότι θα συνδέεται με την Stratos.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LANCIA
  • 17/3/2023

Η Lancia βρίσκεται σε περίοδο «ανανέωσης», όπου όλα της τα μοντέλα αναμένεται να δεχτούν την ανάλογη αναπροσαρμογή, όσον αφορά τον σχεδιασμό και την αισθητική, αλλά και τη συνολική προσέγγιση της εταιρείας για τον εξηλεκτρισμό.

Στις 15 Απριλίου, η Lancia θα φιλοξενήσει την εκδήλωση 'Emozione Pu Ra', κατά την οποία θα αποκαλυφθεί το νέο Lancia Concept, όπως επιβεβαίωσε κι ο Luca Napolitano, διευθύνων σύμβουλος της Lancia: «Σας προσκαλώ με χαρά στην εκδήλωση Emozione Pu Ra στις 15 Απριλίου, να ανακαλύψετε το Lancia Concept, το μανιφέστο της Lancia για τα επόμενα 10 χρόνια. Μείνετε συντονισμένοι! Περισσότερα έρχονται.»

Πολλοί θα περίμεναν αυτή η εκδήλωση να μας δώσει μία πρώτη εικόνα για τα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της Lancia, όμως πρόκειται περισσότερο για την παρουσίαση της σχεδιαστικής κατεύθυνσης που θα ακολουθήσει η εταιρεία τα επόμενα χρόνια, πάντα στη μορφή ενός concept car. Η μοναδική φωτογραφία-teaser που δημοσίευσε η εταιρεία παρουσιάζει το πίσω μέρος ενός μοντέλου, το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί την αναβίωση της Lancia HF Stratos, ή ακόμα καλύτερα, μία εξελιγμένη μορφή του γλυπτού Pu Ra, το οποίο παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2022.

Ένα πολύ μικρό μέρος του οχήματος είναι εμφανές μέσω της φωτογραφίας, όμως τα κυκλικά φώτα LED και η μαύρη αεροτομή, ο ιδιαίτερος προφυλακτήρας, όπως και το πάνω μέρος με διαβαθμίσεις που θυμίζει αρκετά το κάλυμμα του κινητήρα της Stratos, δίνουν μία πρώτη γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Το νέο λογότυπο με την ανανεωμένη γραμματοσειρά της Lancia φυσικά έχει πάρει τη θέση του κάτω από την αεροτομή. Το αμάξωμα φαίνεται να έχει βαφεί με ένα ανοιχτό γαλάζιο χρώμα, ενώ αναμένεται το concept car να φέρει τη νέα γρίλια της Lancia στο μπτοστινό μέρος, αλλά και μία μονάδα ισχύος μηδενικών ρύπων

Το συγκεκριμένο concept car πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα πιο άμεσο δείγμα της επόμενης γενιάς μοντέλων της Lancia, αλλά και της νέας σχεδιαστικής γλώσσας που θα εισάγει η αυτοκινητοβιομηχανία μέσω αυτών. Φυσικά, όλοι οι ένθερμοι fans της ιταλικής φίρμας θα περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία να αντικρύσουν την αναβιωμένη Stratos, της οποίας ο ερχομός δεν έχει επιβεβαιωθεί, όμως το εμβληματικό αγωνιστικό θα μπορούσε σίγουρα να αποτελέσει έμπνευση για επόμενα μοντέλα της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ισχυρών προσώπων της Lancia, τρία νέα μοντέλα αναμένονται μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, με αυτά να είναι η ανανεωμένη Ypsilon το 2024, το crossover Aurelia, που θα καταφτάσει το 2026, και το hatchback Delta για το 2028. Όλα τα παραπάνω θα προσφέρονται στην ηλεκτρική τους μορφή, και θα βασίζονται στις πλατφόρμες της Stellantis, ενώ η Ypsilon θα έιναι το μοναδικό εκ των τριών που θα είναι διαθέσιμο και στην υβριδική (MHEV) του έκδοση.