Στις 17 Ιουνίου η απόφαση της Ε.Ε. για PSA, FCA


Όπως έγινε γνωστό, oι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. θα αποφασίσουν στις 17 Ιουνίου για το εάν είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία η πράξη ενοποίησης των PSA και FCA.

  • 11/5/2020

H απόφαση για τη συγχώνευση των Ομίλων PSA και Fiat Chrysler Automobiles ελήφθη πέρυσι τον Δεκέμβριο και σε αυτή προβλέπεται ότι θα προκύψει μια νέα εταιρεία στην οποία ο κάθε όμιλος θα κατέχει το 50% αυτής. Ωστόσο, οι όροι που πληρούν τη συμφωνία πρέπει να εξεταστούν από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κάτι που να παραβαίνει τους όρους της. Όπως έγινε γνωστό, αυτό αναμένεται να γίνει στις 17 Ιουνίου.

Την περασμένη εβδομάδα, οι δύο Όμιλοι υπέβαλαν αντίστοιχο αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα μέλη της οποίας μπορούν είτε να δώσουν τη έγκρισή τους αμέσως, με όρους ή χωρίς, είτε να διενεργήσουν εμβαθή έρευνα για τους όρους της συμφωνίας μεταξύ της FIAT Chrysler Automobiles και της PSA, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερις μήνες. Όπως είναι ήδη γνωστό, από τη συγχώνευσή τους θα προκύψει η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο αναφορικά με τον ετήσιο όγκο παραγωγής και πωλήσεων. Η αξία της υπολογίζεται στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ προβλέπεται ότι οι δύο Όμιλοι θα εξοικονομήσουν 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως χάρη στη χρήση κοινών πλατφορμών, μηχανικών μερών και τεχνολογίας. 

Διαβάστε, επίσης: Αποκλειστικό: Επισκεπτόμαστε το μουσείο της Fiat «FCA Heritage».