Στις 22 Μαρτίου η παρουσίαση της Maserati Grecale


Σε μια ολιγόλογη ανακοίνωσή της, η Maserati γνωστοποίησε ότι η επίσημη παρουσίαση της Grecale, του νέου πολυτελούς SUV μοντέλου της, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/2/2022

Η Grecale είναι το πρώτο compact διαστάσεων SUV της Maserati, έχει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία τόσο από τη Levante όσο και από την MC20 και είναι άμεσος εμπορικός αντίπαλος των BMW X3, Jaguar F-Pace, Mercedes-Benz GLC, Volvo XC60 και Porsche Macan.

Το καινούργιο πολυτελές μοντέλο της ιταλικής εταιρείας θα παρουσιαστεί στις 22 Μαρτίου, όπως ανακοινώθηκε. Η διαδικασία καθυστέρησε σχεδόν τέσσερις μήνες από την αρχικώς προγραμματισμένη αντίστοιχη εκδήλωση (είχε οριστεί για πέρυσι τον Νοέμβριο) εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών, η οποία ανέβαλε το πρόγραμμα παραγωγής του.

Η Grecale θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Cassino, στην κεντρική Ιταλία, εκεί όπου παράγονται οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio, με σκοπό να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας σε αυτό αλλά και επειδή το καινούργιο μοντέλο της Maserati βασίζεται στην πλατφόρμα «Giorgio» την οποία χρησιμοποιούν και οι Alfa Romeo.

Εκτός αυτών, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα είναι δυνατόν να κατασκευάζεται και η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή τής Grecale η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί ως το 2023, όπως έχει γίνει γνωστό. Μέχρι τότε, το νέο μοντέλο της Maserati θα διατίθεται και σε εξηλεκτρισμένη έκδοση, με σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης.