Στο φως τα απόρρητα σχέδια της Porsche


Με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η Porsche έκανε γνωστό ότι θα αρχίσει να δημοσιεύει κάποια από τα σκίτσα οχημάτων που σχεδίασαν οι άνθρωποί της και δεν μπήκαν σε παραγωγή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/11/2020

Όπως σε κάθε αυτοκινητοβιομηχανία, έτσι και στην Porsche οι εργαζόμενοι στο τμήμα σχεδιασμού της εταιρείας βάζουν στο χαρτί (παλιότερα) ή στον υπολογιστή (πλέον) τις ιδέες τους για το πώς σκέφτονται και επιθυμούν να είναι τα καινούργια μοντέλα.

Προφανώς, η μεγάλη πλειονότητα των ιδεών τους δεν φτάνει ποτέ στο στάδιο της παραγωγής, ούτε καν σε αυτό της υλοποίησής τους σε ένα πρωτότυπο όχημα.

Όμως, με το πέρασμα του χρόνου, τα σκίτσα αυτά αποκτούν τη δική τους αξία, κυρίως ιστορική. Κάποιος, συγκεντρώνοντάς τα μπορεί να δει τη διαχρονική επιρροή και τις εκάστοτε επικρατούσες τάσεις, όπως και κάποιες ιδέες οι οποίες άλλαξαν ουσιαστικά την αισθητική και εμπορική πορεία μιας εταιρείας.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι άνθρωποι της Porsche αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα κάποια από αυτά τα σκίτσα τα οποία δημιουργήθηκαν αλλά δεν παρουσιάστηκαν ποτέ δημόσια.

Βεβαίως, η φωτογραφία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο είναι σκοπίμως σκοτεινή και χρειάστηκε μετέπειτα τεχνική επεξεργασία για να γίνει λίγο πιο ευδιάκριτη.

Σε αυτή μπορούμε να δούμε τη μορφή ενός roadster οχήματος το οποίο έχει ένα μικρό παρμπρίζ και οροφή τύπου targa.

Η διαμόρφωση του αμαξώματος στο πίσω μέρος του είναι ίδιο με αυτό της πρόσφατής γενιάς της 911, ενώ το τμήμα του προφυλακτήρα μοιάζει με το αντίστοιχο της αγωνιστικής 935.

Η γενικότερη σχεδίαση του αμαξώματος μάς κάνει να θεωρούμε ότι αυτό το σκίτσο πιθανόν αφορούσε σε μια ενδεχόμενη αναβίωση της θρυλικής 550 Spyder, της δεκαετίας του 1950.

Διαβάστε ακόμα:

Δοκιμάζουμε στην πίστα την Porsche 911 GT3 RS (Video).