Στο φουλ οι μηχανές της Toyota – Ξεπέρασε τα 9,1 εκατ. οχήματα η παραγωγή


Η γραμμή παραγωγής της Toyota δουλεύει στο... κόκκινο και οι Ιάπωνες καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA
  • 1/5/2023

Η Toyota κατέγραψε ακόμα ένα ρεκόρ παραγωγής, ξεπερνώντας τις 9,1 μονάδες για το οικονομικό έτος του 2022, το οποίο ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Η επαναφορά της αγοράς στην κατάσταση που είχε πριν την πανδημία σίγουρα βοήθησε την ιαπωνική εταιρεία να ανακάμψει.

Είναι πλέον σίγουρο ότι η Toyota είναι πλέον η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, κι όμως συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες κοινωνικοπολιτικές αναταράξεις. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία έχουν παίξει δραματικό ρόλο στη διατάραξη της ισορροπίας των εφοδιαστικών αλυσίδων, η οποία με τη σειρά της έχει επιφέρει σοβαρές ελλείψεις στον τομέα των μικροτσίπ, με αποτέλεσμα η γραμμή παραγωγής να καθυστερεί και οι παραδόσεις να μη γίνονται με σταθερό ρυθμό.

Οι Ιάπωνες αποκάλυψαν μάλιστα ότι η πρόβλεψη της πορείας της αγοράς ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, όμως παρ' όλ αυτά κατάφεραν να κατασκευάσουν 9,13 εκατ. μονάδες από τις 31 Μαρτίου της προηγούμενης χρονιάς έως την ίδια ημερομηνία του φετινού έτους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο αρχικός στόχος επετεύχθη, αν και είχε ήδη χαμηλώσει αρκετά, από τις 9,7 εκατ. μονάδες, προκειμένου να βρίσκεται σε ρεαλιστικά επίπεδα. Με δεδομένη την κατάσταση των εφοδιαστικών αλυσίδων, αυτή ήταν η πιο έξυπνη κίνηση.

Η Toyota κατάφερε να ξεπεράσει τις 8,57 εκατ. μονάδες του οικονομικού έτους του 2021, ενώ κι οι τελικές πωλήσεις είδαν αύξηση από τις 9,51 εκατ. στις 9,61 εκατ. μονάδες, θέτοντας ακόμα ένα ρεκόρ για τον κολοσσό της αυτοκίνησης.