Συνελήφθη οδηγός που έκλεβε ρεύμα από κολόνα φωτισμού για να φορτίσει το EV του


Ο οδηγός, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, είχε τις γνώσεις για να στήσει τη ρευματοκλοπή ωστόσο η αστυνομία τον εντόπισε και το συνέλαβε. 

  • 22/8/2022

Ένα από τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν αναφορικά με την πολυπόθητη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση είναι τα ελάχιστα σημεία φόρτισης που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τις όλο και αυξανόμενες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, οδήγησαν έναν οδηγό από την Ισπανία στο να κλέψει ρεύμα από κολόνα φωτισμού για να φορτίσει το Renault Twizy που έχει στην κατοχή του.

Το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη στην πόλη Pontevedra και ο Ισπανός είχε τις γνώσεις (ηλεκτρολόγος γαρ) ώστε να στήσει “γέφυρα” και να συνδέσει το όχημά του με την κολόνα, χωρίς να κινδυνέψει η σωματική του ακεραιότητα.

Δυστυχώς για τον ίδιο η αστυνομία μπόρεσε να τον εντοπίσει και εφάρμοσε τον νόμο συλλαμβάνοντας τον για ρευματοκλοπή, σύμφωνα με τις αναφορές από τα τοπικά μέσα.

Στην Ισπανία, όπως και σε πολλές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχει μεγάλη έλλειψη φορτιστών και αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων που δεν έχουν τη δυνατότητά να εγκαταστήσουν wallbox στην οικία τους.

Μπορεί η παραπάνω ενέργεια να είναι παράνομη ωστόσο αρκετές χώρες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τις κολόνες για να φορτίζουν οι οδηγοί τα οχήματά τους, με το Λονδίνο και συγκεκριμένα τον δήμο του Westminster, να έχει ήδη εγκαταστήσει περισσότερα από 1.400 σημεία. Στην ίδια λογική κινείται και η Ολλανδία όπου στην πόλη Arnhem 150 στύλοι προσφέρουν 300 θέσεις φόρτισης.

Αξίζει να τονιστεί πως όλα τα παραπάνω σημεία προσφέρουν αργή φόρτιση αλλά όπως και να έχει αποτελούν μία λύση για κάποιον που ψάχνει απεγνωσμένα σημείο  ή για αυτούς που θα σταθμεύσουν δίπλα σε μία τέτοια κολόνα, συνδέοντας το όχημά τους μέχρι να έρθει η στιγμή για να αναχωρήσουν.