Συνεργείο στην Ταϊλάνδη «ζωντανεύει» τον Κεραυνό McQueen (photos)


Αυτό το συνεργείο αυτοκινήτων στην Ταϊλάνδη φαίνεται να έχει ιδιαίτερη αγάπη για την ταινία Cars, καθώς μεταμορφώνει μεταχειρισμένα Toyota Celica σε αντίγραφα του Κεραυνού McQueen.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: P.S. Modify Chonburi
  • 22/10/2022

Μετά την ενσάρκωση της Sally Carrera των Cars, ήρθε η ώρα και ο πρωταγωνιστής του franchise να έρθει στη ζωή. Αυτό το συνεργείο στην Ταϊλάνδη αποφάσισε να μετατρέψει δύο Toyota Celica στον χαρακτήρα του Κεραυνού McQueen, και ομολογουμένως φαίνεται να έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.

Η Sally, ως χαρακτήρας, είναι γνωστό ότι είναι βασισμένη σε μία Porsche Carrera 911, σε αντίθεση με τον Κεραυνό, ο οποίος δεν ακολουθεί τις γραμμές κάποιου συγκεκριμένου μοντέλου παραγωγής. Παρ' όλ' αυτά, οι μηχανικοί και σχεδιαστές του συνεργείου P.S. Modify στην περιοχή Chon Buri της Ταϊλάνδης, παρατήρησαν αρκετές ομοιότητες του McQueen με το εμβληματικό Toyota Celica.

Το συγκεκριμένο συνεργείο ειδικεύεται στην μετατροπή και αντιγραφή θρυλικών και ρετρό οχημάτων, όπως για παράδειγμα σπάνιες Lamborghini, Ferrari, και Porsche, τις οποίες κατασκευάζουν με άλλα, πιο συνηθισμένα οχήματα ως βάση.

Για το πιο πρόσφατό τους εγχείρημα, οι μηχανικοί χρησιμοποιήσαν την έκτη γενιά του Toyota Celica, η δηλαδή οχήματα που κατασκευάστηκαν από το 1994 έως και το 1999. Το σχήμα του αμαξώματος, οι τροχοί, η ειδική εμφάνιση, ακόμα και το χαρακτηριστικό χαμόγελο του Κεραυνού McQueen φαίνεται να έχουν αποτυπωθεί και να ταιριάζουν άψογα στο σουλούπι του Celica.

Βέβαια, όλα τα μέρη του οχήματος πλην της οροφής έχουν τροποποιηθεί, ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ, γεγονός που κάνει το -γνωστό σε όλους- Celica, αγνώριστο. Το μπροστινό μέρος και ο προφυλακτήρας έχουν επεκταθεί, προκειμένου να ταιριάζουν στην εμφάνιση του McQueen, ενώ έχει προστεθεί μία κάθετη αεροτομή στο πίσω μέρος, προσφέροντας ένα λουκ που θυμίζει αυτοκίνητο NASCAR. Η ομάδα δημιούργησε μέχρι και πλήρως λειτουργικούς προβολείς, τόσο για το μπροστινό, όσο και το πίσω μέρος, που είναι πανομοιότυποι με αυτούς του χαρακτήρα.

Δύο διαφορετικές εμφανίσεις έχουν δημιουργηθεί, μία εκ των οποίων ακολουθεί το κλασικό livery σε κόκκινο χρώμα που φέρει ο McQueen σε όλες τις ταινίες του franchise Cars, με τα λογότυπα 'Lightning' και 'Hudson Hornet Piston Cup' να ξεχωρίζουν. Η δεύτερη εμφάνιση είναι βασισμένη στο λουκ του Κεραυνού στη δεύτερη ταινία, όπου ο χαρακτήρας αγωνίζεται στο 'Dinoco Cup', και φέρει γαλάζιο χρωματισμό.

Αφαιρώντας το παρμπρίζ του οχήματος από την εξίσωση, που είναι καλυμμένο με αυτοκόλλητο με σχέδιο των ματιών του Κεραυνού McQueen, και το πρόβλημα που θα προέκυπτε στην ψύξη του κινητήρα, λόγω του σχεδόν κλειστού μπροστινού μέρους, και τα δύο οχήματα που κατασκεύασε η ομάδα του P.S. Modify είναι πλήρως λειτουργικά και οδηγίσιμα.