Τα νέα Skoda Kodiaq και Superb ολοκλήρωσαν τις δοκιμές και ετοιμάζονται για παρουσίαση (photos-video)


Η 2η γενιά του Skoda Kodiaq και η 4η της Superb δοκιμάστηκαν σε ακραίες συνθήκες και «αποκαλύπτονται» εντός των επόμενων εβδομάδων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: SKODA
  • 20/9/2023

Η Skoda βρίσκεται μόλις λίγες εβδομάδες πριν αποκαλύψει τα νέα Kodiaq και Superb, έχοντας πλέον ολοκληρώσει τις δοκιμές των δύο μοντέλων σε ακραίες συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα, ταξίδεψαν στον παγωμένο Αρκτικό Κύκλο και την καυτή Αριζόνα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο ανθεκτικός τους χαρακτήρας.

Η διαδικασία δοκιμών κάθε νέου προϊόντος των Τσέχων ξεκινά 4 χρόνια πριν το επίσημο λανσάρισμα, με τις εικονικές δοκιμές να λαμβάνουν χώρα πρώτες. Αντίστοιχα, οι δοκιμές στον δρόμο, σε πραγματικές συνθήκες ξεκινούν 2 χρόνια πριν την κυκλοφορία. Τα δύο μοντέλα ταξίδεψαν περισσότερο από 1 εκατ. χιλιόμετρα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, με την Skoda να χρησιμοποιεί και τους ειδικούς προσομοιωτές που έχει εγκαταστήσει στα εργαστήριά της, οι οποίοι προβλέπουν την κατάσταση του κάθε οχήματος μετά από 40 χρόνια χρήσης.

Οι δοκιμασίες στις οποίες υπεβλήθησαν τα Kodiaq και Superb περιλάμβαναν θερμοκρασίες από -30 έως και 50 βαθμούς Κελσίου, σε τοποθεσίες όπως ο Αρκτικός Κύκλος, η Αριζόνα, η Ισπανία, χώρες της Αφρικής και η Αυστρία.

Μάλιστα, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε απόκρημνες πλαγιές και δρόμους με κλίση έως και 13%, όπως για παράδειγμα στις αυστριακές Άλπεις, βοηθώντας τον κατασκευαστή να μελετήσει σε βάθος την αποτελεσματικότητα και την απόδοση των φρένων.

Εκτός αυτού, η Skoda έδωσε ιδιαίτερη σημασία και στην εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας του νέου, PHEV κινητήριου συνόλου, ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες. Σύμφωνα με την εταιρεία, το δίδυμο θα έχει PHEV εκδόσεις που θα προσφέρουν περισσότερο από 100 km αυτονομίας με χρήση αποκλειστικά του ηλεκτροκινητήρα.

Προς το παρόν, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει δώσει στο φως καμία εικόνα από το εξωτερικό τόσο του Kodiaq, όσο και του Suberb, όμως το εσωτερικό αμφοτέρων έκανε την εμφάνισή του πριν λίγες εβδομάδες.

Η πλήρης αποκάλυψη των δύο μοντέλων δεν απέχει πολύ, αφού η Skoda θα τραβήξει το κάλυμμα μέσα στο φθινόπωρο, με τον Νοέμβριο να είναι ο πιθανότερος μήνας γι αυτό.

Δείτε το video: