Τα πρώτα επίσημα σκίτσα της νέας Skoda Slavia!


Η Skoda ετοιμάζεται να αποκαλύψει τη νέα Slavia, το νέο της compact sedan για την ινδική αγορά που θα αντικαταστήσει το Rapid. Μετά την αρχική ανακοίνωση, η τσέχικη εταιρεία δημοσίευσε δύο σκίτσα του αυτοκινήτου που μας δείχνουν το σχεδιασμό του.

  • 4/11/2021

Η Skoda  εργάζεται πυρετωδώς αυτή την εποχή πάνω στη νέα Slaviaκαι λίγο πριν να την αποκαλύψει και επίσημα έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα σκίτσα της. Η νέα Slaviaθα είναι το νέο της compact sedan για την ινδική αγορά που θα αντικαταστήσει το Rapid.

Η Skoda  έδωσε στη νέα Slaviaτο νέο σχεδιαστικό πρόσωπο της φίρμας με τον μπροστινό προφυλακτήρα και τη μάσκα να μοιάζει αρκετά με την ολοκαίνουρια Fabia, ενώ το προφίλ και οι πλαϊνές γραμμές χαμηλώνουν προς τα πίσω και ακολουθούν το στιλ της μεγαλύτερης Octavia.

Φυσικά, όπως συνηθίζεται στα αντίστοιχα σκίτσα, οι σχεδιαστές τείνουν να χρησιμοποιούν υπερμεγέθεις ζάντες και να τεντώνουν τις αναλογίες των αυτοκινήτων. Αποτέλεσμα είναι η Slavia να φαίνεται πιο επιθετική και μακρύτερη, όπως και χαμηλότερη και φαρδύτερη από ότι πραγματικά είναι.

Όπως θα περιμένατε, η Slavia θα είναι μικρότερη από τα Octavia και Superb. Το μήκος της φτάνει τα 4.541 χιλιοστά, το πλάτος τα 1.752 και το ύψος τα 1.487 χιλιοστά, με το μεταξόνιο να είναι στα 2.651 χιλιοστά.

Τεχνικά, η Slavia θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0-IN που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από τη Skoda για την ινδική αγορά, με το 95% των εξαρτημάτων της να προέρχονται από την τοπική αγορά. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τον τρικύλινδρο 1.000άρη TSI απόδοσης 115 ίππων που θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο 1.5 TSI απόδοσης 150 ίππων που θα προσφέρεται προαιρετικά με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG.

Η Skoda  επιβεβαίωσε ότι το επίσημο ντεμπούτο της Slavia θα πραγματοποιηθεί πριν από τα τέλη Νοεμβρίου. Αυτό θα είναι το δεύτερο μοντέλο εξελιγμένο για την Ινδία, μετά το Skoda Kushaq. Και τα δύο μοντέλα θα παράγονται στο Pune της Ινδίας.