Tα πρώτα teaser του ηλεκτρικού SUV Hyundai Seven


Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser εικόνες του νέου πρωτότυπου ηλεκτρικού της SUV, Seven, το οποίο θα είναι ο προάγγελος του Ioniq 7, λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του που θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου στην Έκθεση του Los Angeles.

  • 4/11/2021

Σήμερα η Ηyundaiδημοσιοποίησε τις πρώτες teaser εικόνες του νέου πρωτότυπου ηλεκτρικού της SUV, Seven, του προάγγελου του επερχόμενου Ioniq 7, του δεύτερου κατά σειρά αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου, μετά το Ioniq 5. Το νέο Seven θα παρουσιαστεί επίσημα στις 17 Νοεμβρίου στην έκθεση AutoMobility LA, που θα πραγματοποιηθεί στο Los Angeles.

Από τις εικόνες που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η κορεάτικη φίρμα βλέπουμε ένα άκρως φουτουριστικό προφίλ στο εξωτερικό design του αυτοκινήτου και την γωνία του εμπρός προφυλακτήρα που φαίνεται στη φωτογραφία, ενώ στο εσωτερικό του θα είναι διάχυτος ο lounge χαρακτήρας με μία πολύ χαλαρή ατμόσφαιρα που θυμίζει σαλόνι σπιτιού.

Τo Hyundai Ioniq 7, από όσα γνωρίζουμε έως τώρα, θα βασίζεται στην ειδική για ηλεκτρικά μοντέλα πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP) που χτίστηκε και το Hyundai Ioniq 5. Αυτή η ειδικά εξελιγμένη πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων θα επιτρέψει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης εντός 18 λεπτών για να φτάσει το μοντέλο σε ποσοστό φόρτισης 80 %. Η τάση της μπαταρίας των 800 volt και η χωρητικότητα φόρτισης 350 kW είναι οι κορυφαίες τεχνικές παράμετροι που εισάγει η πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το Hyundai Ioniq 7 θα διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Η τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ θα προσφέρει απόδοση 308 ίππων. Η ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών θα φτάνει τις 100 kWh παρέχοντας ηλεκτρική ενέργεια στον κινητήρα ικανή για να εξασφαλίσει στο αυτοκίνητο αυτονομία 480 χιλιομέτρων με πλήρη φόρτιση.

«Θα ακολουθήσουν μετά το συναρπαστικό CUV Ioniq 5, το εκπληκτικό σεντάν μεσαίου μεγέθους Ioniq 6 το επόμενο έτος και το μεσαίου μεγέθους SUV Ioniq 7 το 2024, και αυτή είναι μόνο η αρχή. Η Hyundai θα παρουσιάσει 23 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως έως το 2025.», δήλωσε ο Jose Munoz, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, της Hyundai Motor North America νωρίτερα φέτος στο περιθώριο του ντεμπούτου του Ioniq 5 στις ΗΠΑ.