Teaser για το νέο Infiniti QX60 Monograph


Η Infiniti δημοσίευσε την πρώτη επίσημη φωτογραφία του καινούργιου QX60 Monograph, του επταθέσιου crossover μοντέλου της το οποίο διατίθεται κυρίως στην αμερικανική αγορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/9/2020

Το Infiniti QX60 είναι ένα σχετικά άγνωστο μοντέλο στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς δημιουργήθηκε κυρίως για αυτή των ΗΠΑ στην οποία η ιαπωνική εταιρεία έχει καλή εμπορική πορεία. Εν συντομία, η πρώτη γενιά του παρουσιάστηκε το 2012, υπό την ονομασία JX. To 2016, με την ευκαιρία της επανασχεδίασης του αυτοκινήτου (φωτογραφία κάτω), μετονομάστηκε σε QX έπειτα από την απόφαση που έλαβαν οι άνθρωποι της εταιρείας το 2014 να αλλάξουν την ονοματοδοσία των μοντέλων τους. Το γράμμα «J» καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από το γράμμα «Q». Τα sedan, τα coupé και τα cabriolet οχήματά της θα είχαν πλέον το γράμμα Q και τον αριθμό που προσδιορίζει την κατηγορία στην οποία ανήκουν, ενώ τα crossover/SUV τα γράμματα QX και τον προσδιοριστικό αριθμό της κατηγορίας τους.

Το καινούργιο QX60 Monograph, όπως ονομάζεται η δεύτερη γενιά του επταθέσιου μοντέλου, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις 25 Σεπτεμβρίου. Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνονται το περίγραμμα των εμπρός φώτων, τα οποία είναι μικρότερα σε ύψος, το μεγαλύτερων διαστάσεων από πριν εταιρικό σήμα στη μάσκα και η (χαρακτηριστική για όχημα της Infiniti) καμπύλωση στο καπό. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, το αμάξωμά του θα είναι πιο εντυπωσιακό συγκριτικά, ενώ στο ταμπλό θα υπάρχουν μεγάλες έγχρωμες οθόνες 10 ή 12 ιντσών αντίστοιχα.

Διαβάστε, επίσης: H Infiniti αποχωρεί από την Ευρώπη!