Τέλος στους κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2035 από τη VW


Η VW ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων που κινούνται από κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2035.

  • 28/6/2021

Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο «Accelerate» της VW, το οποίο και παρουσίασε ο γερμανικός κολοσσός πριν λίγους μήνες και πιο συγκεκριμένα στις αρχές Μαρτίου, ο Γερμανός κατασκευαστής στοχεύει να φτάσει να πουλά πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ποσοστό 70% επί του συνόλου των πωλήσεων του στην Ευρώπη, έως το 2030.

Σήμερα όμως έχουμε νεότερα καθώς το μέλος του ΔΣ της VW, Klaus Zellmer δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα: «Στην Ευρώπη, θα αποχωρήσουμε επιχειρηματικά από τα τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης μεταξύ του 2033 και του 2035. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα λίγο αργότερα».

Η VW και επίσημα λοιπόν δηλώνει ότι θα σταματήσει να πουλά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2035, καθώς επικεντρώνεται πλέον με όλες τις δυνάμεις της στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Ωστόσο, στις ΗΠΑ και την Κίνα, η εμπορική μετάβαση στα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα θα πραγματοποιηθεί λίγο αργότερα.

Όπως δήλωσε ο Klaus Zellmer χαρακτηριστικά: «Στη Νότια Αμερική και την Αφρική, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος λόγω του γεγονότος ότι εξακολουθούν να λείπουν οι πολιτικές συνθήκες και υποδομές».

Σύμφωνα με τα πλάνα της γερμανικής εταιρείας, το αργότερο έως το 2050, ολόκληρος ο στόλος της VW θα πρέπει να είναι ουδέτερος από εκπομπές ρύπων CO2.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα της έτερης γερμανικής και με στενή συγγένεια, Audi, η οποία προβλέπει ότι θα τερματίσει την παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στις περισσότερες αγορές έως το 2033. Το χρονοδιάγραμμα της VW είναι λιγότερο φιλόδοξο από τον στόχο της Audi και αυτό φαίνεται λογικό με δεδομένο τον διαφορετικό όγκο πωλήσεων των δύο εταιρειών.