To Cybertruck στο εργοστάσιο της Tesla (Video)


Σε ένα βίντεο υποτιθέμενης «διαρροής», το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο βλέπουμε ένα Tesla Cybertruck να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/1/2022

Αυτό έχει αναρτηθεί στο κανάλι μιας ομάδας φίλων του νέου ηλεκτροκίνητου pickup μοντέλου της Tesla το οποίο έχει τον εύσχημο τίτλο «Κλαμπ Ιδιοκτητών Cybertruck». 

Στο εν λόγω βίντεο διάρκειας περίπου τεσσάρων λεπτών, βλέπουμε δύο άντρες που φορούν ανακλαστικό γιλέκο εργασίας και προστατευτικό κράνος (εργασίας) να περιφέρονται ενός Cybertruck σε έναν χώρο όπου μοιάζει να είναι σε κάποιο από «Gigafactory» της Tesla.

Το βίντεο αναρτήθηκε λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση από τα στελέχη της εταιρείας των οικονομικών αποτελεσμάτων και των πωλήσεών της για το 2021, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιανουαρίου. Αυτή η σύμπτωση μας κάνει λίγο σκεπτικούς αναφορικά με το εάν το όχημα βρίσκεται όντως κοντά σε κάποια γραμμή παραγωγή ή όχι. Πολλές φορές ο κ. Elon Musk, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, μετέρχεται μεθόδων που επαναφέρουν το Cybertruck στη δημοσιότητα απευθυνόμενος προς τους μετόχους της εταιρείας.

Στις εικόνες που αποτελούν το βίντεο, βλέπουμε δύο άντρες να περπατούν γύρω από το αυτοκίνητο και να περιγράφουν το αμάξωμα και την καρότσα του. Τα εμπρός φώτα ανάβουν καθώς πλησιάζουν προς αυτό, πιθανόν λόγω κάποιου αισθητήρα που διαθέτει (ή τα θέτει σε λειτουργία από μακριά κάποιος που δεν φαίνεται).

Βλέπουμε να υπάρχει μόνο ένας υαλοκαθαριστήρας εμπρός ο οποίος αποσύρεται κάθετα, πλάι στην εμπρός αριστερή κολώνα της οροφής. Ο άνθρωπος που περιγράφει δεν κρύβει την έκπληξή του γι’ αυτό, ενώ χαρακτηρίζει το Cybertruck ως «ψυγείο». Δεν διακρίνονται χειρολαβές στο αμάξωμα και οι εξωτερικοί καθρέφτες είναι συμβατικοί και φαίνονται παράταιροι, αλλά είναι απαραίτητοι για τις δοκιμές εξέλιξης (ή για να δείξουν σε όλους ότι αυτές συμβαίνουν).

Στο βίντεο, δεν βλέπουμε το εσωτερικό τού οχήματος, ενώ στο βάθος της καρότσας υπάρχουν εμφανή καλώδια και μικροί σάκοι με άμμο. Δεν υπάρχουν πλάνα με την πίσω πόρτα ανοιχτή και δεν αναφέρονται πληροφορίες για το πού και πώς κατασκευάστηκε το αυτοκίνητο και εάν διαθέτει σύστημα κίνησης αντιπροσωπευτικό αυτού που θα έχει το μοντέλο παραγωγής.