Τέσσερις ηλεκτροκινητήρες για το Tesla Cybertruck


Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Elon Musk επιβεβαίωσε ότι τα πρώτα Tesla Cybertruck που θα κατασκευαστούν θα διαθέτουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/12/2021

Το Cybertruck προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και παγκόσμιο πάταγο στον διεθνή Τύπο όταν παρουσιάστηκε από την Tesla στα τέλη του 2019. Έκτοτε, η ημερομηνία έναρξης της παραγωγής του μετακυλίεται συνεχώς στον χρόνο, με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση να αναφέρει ότι αυτή θα ξεκινήσει εντός του 2022.

Τα αρχικά τεχνικά χαρακτηριστικά του έκαναν λόγο για την ύπαρξη δύο εκδόσεων του αμιγούς ηλεκτρικού pickup μοντέλου είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα είτε με δύο. Ωστόσο, πρόσφατα, ο κ. Elon Musk, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, ανακοίνωσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι το αυτοκίνητο θα έχει περισσότερους κινητήρες. 

Απαντώντας σε σχετικό μήνυμα που του έστειλε το ιστολόγιο Whole Mars Blog, ο κ. Musk έγραψε ότι το Cybertruck θα έχει δύο, τρεις ή τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει με την έκδοση η οποία θα διαθέτει τέσσερις. 

Μέλος του ιστολογίου παρατήρησε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Tesla δεν παρέχεται πλέον στους υποψήφιους αγοραστές του μοντέλου η δυνατότητα διαμόρφωσής του στην εκδοχή με τον έναν κινητήρα και θέλησε να έχει μια εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στη Tesla επιθυμούν να μην υπάρχει αυτή η βασική έκδοση. Καθώς το Cybertruck έχει χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον κ. Musk ως «ένα όχημα με τρελή τεχνολογία» θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτόν χαρακτηρισμό σε κάθε τομέα του.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει στην αυτοκινητοβιομηχανία από τότε που παρουσιάστηκε το ιδιότυπης σχεδίασης pickup και οι άλλες εταιρείες του κλάδου έχουν πλησιάσει την Tesla. Συνεπώς για να εξακολουθεί να έχει το πλεονέκτημα πρωτοπορίας θα πρέπει να διαφοροποιείται και ένας τρόπος είναι και να διαθέτει το αυτοκίνητο τρεις ή και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.