Θα αγοράζατε αυτήν τη σπάνια Chevrolet Corvette?


Ξεχασμένη σε μια σκοτεινή αποθήκη για περισσότερα από 20 χρόνια παρέμεινε η split window Chevrolet Corvette του 1963 η οποία δημοπρατείται αναζητώντας ένα νέο, φιλόξενο σπιτικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/10/2019

Πίσω από μια γκαραζόπορτα και μερικές σκόρπιες κούτες ανταλλακτικών κρυβόταν για περισσότερα από 20 χρόνια η ξεχασμένη από τον Θεό Chevrolet Corvette Split Window του 1963, η οποία δημοπρατείται αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.

Η σπάνια Corvette ανήκει στην ίδια οικογένεια τις τελευταίες δύο δεκαετίες, καθώς μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη της και την ημιτελή προσπάθεια αποκατάστασής της δεν άλλαξε χέρια.

Παρέμεινε κλεισμένη σε ένα γκαράζ, από την οποία ανασύρθηκε με σκοπό να δημοπρατηθεί και να δεχθεί τη φροντίδα που της αξίζει επιστρέφοντας έστω και με καθυστέρηση μερικών δεκαετιών στην πρότερη κατάστασή της.

Η Chevrolet Corvette του 1963 με το χαρακτηριστικό διαιρούμενο πίσω παρμπρίζ διαθέτει εκτός των άλλων τον αυθεντικό οκτακύλινδρο κινητήρα των 340 ίππων, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

Αρχικώς ήταν βαμμένη σε ασημί χρώμα (941 Sebring Silver) το οποίο εκείνη την εποχή επιβάρυνε την τιμή του αυτοκινήτου κατά 80,7 δολάρια.

Η δημοπρασία της σπάνιας Chevrolet Corvette Split Window διοργανώνεται από την Tom Mack Classics, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η τιμή πώλησης του αυτοκινήτου θα ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια.