Θα εισαχθεί η Rimac στο χρηματιστήριο;


Με αποτίμηση τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ, η Κροατική εταιρεία που ελέγχεται από τον όμιλο VW, επιχειρεί να αντλήσει κεφάλαια.

  • 16/11/2021

Η κροατική αυτοκινητοβιομηχανία Rimac είναι απίθανο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο σύντομα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mate Rimac, μετά τις πρόσφατες αναφορές ότι η εισαγωγή θα μπορούσε να γίνει ήδη από το 2022.

«Δεν θέλουμε να το κάνουμε αμέσως, αλλά να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και να προετοιμάσουμε την επιχείρηση. Έτσι θα μπορούσε να γίνει σε πέντε ή 10 χρόνια», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Mate Rimac στο Automobilwoche. «Η εστίασή μας στη Bugatti-Rimac είναι ξεκάθαρα στην κερδοφορία».

Από τον Νοέμβριο, η Bugatti αποχώρησε από τον Όμιλο Volkswagen και έγινε κοινοπραξία της Rimac Automobili και της Porsche (VW Group), με το νέο όνομα Bugatti-Rimac και με έδρα το Ζάγκρεμπ. Η Porsche ελέγχει το 45% της νέας εταιρείας και η Rimac το 55%. Σημειώνεται πώς, πριν προχωρήσει αυτή η κοινοπραξία, η Porsche κατείχε μερίδιο 24% στη Rimac.

Το γερμανικό επιχειρηματικό έντυπο Manager Magazin είχε δημοσιοποιήσει την πληροφορία πώς η Rimac εξέταζε το ενδεχόμενο εισαγωγής στο χρηματιστήριο το 2022, με συνολική αποτίμηση τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Απ΄ ότι φαίνεται οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει.