Τι απαντά ο Jeremy Clarkson για το σενάριο επιστροφής στο Top Gear


Το «αυθεντικό» Top Gear με τους Jeremy Clarkson, Richard Hammond και James May θα έχει πάντα μία σημαντική θέση στην ιστορία της εκπομπής. Πόσο πιθανό είναι να ξαναδούμε αυτή τη σύνθεση στο BBC;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/3/2023

Για πολλούς fans της αυτοκίνησης, το Top Gear είναι η κορυφαία εκπομπή του κόσμου των αυτοκινήτων. Η «αυθεντική» του έκδοση, με τους Jeremy Clarkson, Richard Hammond και James May στο πηδάλιο της παρουσίασης, θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη θέση στην καρδιά των petrolheads.

Οι παρουσιαστές των επόμενων κύκλων, παρά την εξαιρετική δουλειά τους και τη βαθιά γνώση τους στον χώρο της αυτοκίνησης, δεν κατάφεραν ποτέ να «γεμίσουν τα παπούτσια» των τριών Βρετανών, τουλάχιστον στα μάτια των θαυμαστών της εκπομπής.

Οι Clarkson, Hammond και May αναγκάστηκαν να φύγουν από το BBC, με την εκπομπή να βλέπει τους τίτλους τέλους της, όταν το συμβόλαιο του Clarkson τερματίστηκε, μετά από την μπουνιά που έδωσε σε παραγωγό του Top Gear το 2015. Οι τρεις «μετακόμισαν» στο Amazon Prime Video, υιοθετώντας ένα ανάλογο concept, με το The Grand Tour, το οποίο μας έχει χαρίσει εντυπωσιακές κόντρες, προκλήσεις και δοκιμασίες ανά τα χρόνια.

Το εύλογο ερώτημα είναι: Τι κι αν ο Jeremy Clarkson επέστρεφε στο BBC; Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος των fans του, όμως, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος μέσω της στήλης του στους Times, είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο έχει σκεφτεί πολλές φορές.

«Να θυμάστε, αυτό που φοβούνται όλοι στο BBC περισσότερο από οτιδήποτε είναι η κατακραυγή στο Twitter, οπότε για να κρατήσουν το φεστιβάλ της αριστερής τρέλας χαρούμενο, θα πρέπει να γίνουν ακόμα πιο αριστεροί. Και θα πρέπει να βεβαιωθούν πως κάθε εκπομπή είναι τέλεια για την BLT κοινότητα και όλες τις μειονοτικές κοινότητες και τις κοινότητες των κοινοτήτων, και όταν σκέφτεσαι με τέτοιο αμυντικό τρόπο, δεν μπορείς ούτε να ενημερώσεις, ούτε να εκπαιδεύσεις, ούτε να διασκεδάσεις.

«Αν θα μπορούσα να κάνω το Top Gear εκεί τώρα; Ούτε κατά διάνοια,» είπε ο Βρετανός, απογοητεύοντας πολλούς petrolheads που ελπίζουν -ακόμα- στην επιστροφή του στο αυθεντικό Top Gear.