Τι κρύβει αυτή η κακάσχημη Mercedes;


Αυτό το περίεργο πρωτότυπο όχημα, με το αμάξωμα της Mercedes-AMG E63, ενδεχομένως να αποτελεί τη βάση για την περαιτέρω εξέλιξη της Aston Martin DBX.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/11/2020

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο όχημα φωτογραφήθηκε από έναν Ρώσο επισκέπτη στην πίστα του Silverstone, ο οποίος ανήρτησε την εικόνα στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Φαινομενικά, πρόκειται για μια Mercedes-AMG E63, ωστόσο κοντά στην πίστα βρίσκεται το καινούργιο εργοστάσιο της Aston Martin Lagonda, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 6 Δεκεμβρίου 2019.

Καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να κρατήσουν όσο το δυνατόν μακριά από τη δημοσιότητα τα νέα μοντέλα που εξελίσσουν, εφευρίσκουν ευφάνταστους τρόπους για να τα διατηρήσουν μακριά από τον Τύπο. Έτσι, το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει το αμάξωμα μιας Mercedes-AMG E63 και βασίζεται στην Aston Martin DBX. Αυτό, μάς κάνει να θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα όχημα στο οποίο εφαρμόζονται νέες τεχνολογίες και ρυθμίσεις για το πολυτελές SUV της βρετανικής εταιρείας.

Θυμίζουμε ότι οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ουσιαστικά από το 2013, όταν η Mercedes-Benz απέκτησε ποσοστό 5% των μετοχών της Aston Martin Lagonda. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, εφέτος, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταδιακά θα αυξήσει το μερίδιό της στη βρετανική για να αποτρέψει τη χρεωκοπία της. Αρχικά θα αποκτήσει το 11,8% αυτής με απώτερο στόχο να φτάσει στο 20%.

 Ο στόχος των Γερμανών είναι να συνδράμουν ώστε η Aston Martin Lagonda να φτάσει περίπου τις 10.000 πωλήσεις ετησίως, ως το τέλος του 2025. Συγκριτικά, πέρυσι αυτές ήταν 5.862 μονάδες, βάσει των στοιχείων που δημοσίευσε η εταιρεία.