Τι σας θυμίζει το κινεζικό ΟRA Good CAT;


ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ COPY-CATS, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΕΚΠΛΗΣΣΟΥΝ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/9/2020

Ειδικά τα προηγούμενα χρόνια είχαμε δει πολλές πιστές αντιγραφές ευρωπαϊκών μοντέλων από Κινέζους κατασκευαστές. Το χαριτωμένο ηλεκτρικό που βλέπετε έχει τα σήματα της άγνωστης ORA (ενός σήματος της Great Wall) και παρόλο που δεν είναι πιστή αντιγραφή εξωτερικά μοιάζει σα να έχει την αύρα μιας Porsche.

Από την άλλη, το Good Cat, όπως ονομάζεται, θυμίζει αρκετά και Fiat 500. Ειδικά στο εσωτερικό με τους χρωματικούς συνδυασμούς και τις ραφές του σαλονιού οι συσχετισμοί με το ιταλικό μοντέλο είναι κάτι παραπάνω από ισχυροί.

Το ταμπλό, πάντως, είναι σύγχρονο με δύο οθόνες σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και έναν ενιαίο αεραγωγό από άκρη σε άκρη. Κεντρική κονσόλα δεν υπάρχει ενώ γενικότερα οι Κινέζοι φαίνεται πως έχουν πάρει διάφορα σχεδιαστικά μέρη από διαφορετικά αυτοκίνητα και τα έχουν συνδυάσει στο δικό τους.

Τώρα, σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά το μήκος φτάνει τα 4,23 m, το πλάτος τα 1,82 m και το ύψος με το μεταξόνιο να μετρά 2.650 mm. Το σύστημα πρόωσης απαρτίζεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ που αποδίδει 143 PS και 210 Nm. Στον κύκλο NEDC η αυτονομία φτάνει τα 500 km. Το λανσάρισμα στην Κίνα ξεκινά στις 25 του μήνα.