Τι θα κάνει η Nissan με τα GT-R και 370Z;


Όπως έγινε γνωστό, η επόμενη γενιά των Nissan GT-R και 370Z θα παρουσιαστεί εντός των προσεχών ετών, κάτι που αναμένεται με ενδιαφέρον από τους φίλους των μοντέλων και της αυτοκίνησης, γενικότερα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/8/2020

Η προσπάθεια της Nissan να ξεπεράσει τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια φαίνεται να βαίνει θετικά, καθώς όλα δείχνουν ότι η ηρεμία θα επέλθει στους κόλπους του Ομίλου Renault Alliance. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποί της θα μπορέσουν να επικεντρωθούν στην εξέλιξη και δημιουργία καινούργιων μοντέλων. Ανάμεσα σε αυτά θα είναι και οι αντικαταστάτες των 370Z και GT-R.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο κ. Ashwani Gupta, Επιχειρησιακός Διευθυντής της Nissan Motor Company, τα στελέχη της εταιρείας έχουν εγκρίνει και έχουν ξεκινήσει ήδη τη εξέλιξη και τη δημιουργία τόσο του μοντέλου που θα αντικαταστήσει το 370Z όσο και το GT-R. Το πρώτο παρουσιάστηκε το 2008 ενώ το δεύτερο έναν χρόνο νωρίτερα (2007). Συνεπώς έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, για τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο οποίο δεν έχουν αλλάξει επί της ουσίας τα δύο μοντέλα, παρότι αναβαθμίζονταν σχετικά.

Όπως δήλωσε ο κ. Gupta, το καινούργιο μοντέλο που θα αντικαταστήσει το 370Z θα παρουσιαστεί το εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022. Ο κινητήρας του πιθανότατα θα είναι τρίλιτρος V6 twin-turbo, παρόμοιος με αυτόν που τοποθετείται στο Infiniti Q50 Red Sport 400, ενώ υπάρχει περίπτωση να φέρει διαφορετικό σήμα και όνομα. Η σχεδίασή του θα είναι τέτοια που να παραπέμπει στο παρελθόν των μοντέλων που φέρουν το γράμμα ζήτα στην ονομασία τους.

Για το καινούργιο GT-R, η Nissan προγραμματίζει να το παρουσιάσει το 2023. Όπως έγινε γνωστό θα διαθέτει υβριδικής διάταξης κινητήρα ο οποίος θα χρησιμοποιεί ένα σύστημα για την ανάκτηση της ενέργειας παρόμοιο με αυτό που υπήρχε στο πρωτότυπο GT-R LM Nismo με το οποίο η εταιρεία συμμετείχε στις «24 Ώρες του Le Mans» το 2015.