Τιμές Αυτοκινήτων: Για ξέφρενο «ράλι» ανόδου προειδοποιεί ο Luca de Meo


Σύμφωνα με τον CEO της Renault, η έλλειψη ημιαγωγών και το αυξημένο κόστος των πρώτων υλών θα επιφέρουν αύξηση στις τιμές των αυτοκινήτων.

  • 8/10/2021

«Οι τιμές θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τους επόμενους 12 μήνες», δήλωσε σε συνέντευξη του ο Luca de Meo στην ισπανική εφημερίδα Expansion , καθώς οι κατασκευαστές των ημιαγωγών εκμεταλλεύονται την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη τσιπ.

Η δυνατότητα παραγωγής τσιπ στην Ευρώπη που θα μπορούσε να λειτουργήσει ανταγωνιστικά, θα διαρκέσει περισσότερα από 10 χρόνια, είπε ο de Meo.

Ο  Luca de Meo είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Seat, και γι’ αυτό τον λόγο η Renault έχει σημαντική κατασκευαστική παρουσία στην Ισπανία.

Οι τιμές των αυτοκινήτων αυξάνονται ήδη καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες επικεντρώνονται στην κατασκευή ακριβότερων μοντέλων λόγω της έλλειψης τσιπ, δήλωσε ο De Meo στην Expansion. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανέφεραν μεγάλα κέρδη παρά την έλλειψη των τσιπ.

Η BMW δήλωσε ότι αναμένει περισσότερα κέρδη μέχρι το τέλος του έτους λόγω της αύξησης των τιμών.

Κλείνοντας ο De Meo, ανέφερε ότι ένας άλλος παράγοντας στην αύξηση των τιμών των αυτοκινήτων είναι το αυξημένο κόστος χάλυβα, φυσικού αερίου, ενέργειας, χαλκού και αλουμινίου.

Πάντως, ήδη στην αγορά η αύξηση των τιμών των αυτοκινήτων είναι μεσοσταθμικά κατά 15%-20%, ενώ στα νέα αυτοκίνητα που λανσάρονται οι αυξήσεις είναι μεγαλύτερες σε σχέση με τους προκατόχους τους.