Αποχαιρετισμός στα όπλα: Τέλος εποχής για το Audi R8 με μια special έκδοση για λίγους (photos)


Βασισμένη στο R8 Coupe με τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα των 620 PS, η ειδική έκδοση έχει τα δικά της αποκλειστικά χαρακτηριστικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: AUDI JAPAN PRESS CENTER
  • 14/12/2023

Το 2023 μάς αποχαιρετά σε λίγες μέρες και το ίδιο θα κάνουν και δύο εμβληματικά μοντέλα της Audi. Το TT και το R8. Εδώ και καιρό, η γερμανική φίρμα έχει επιβεβαιώσει το τέλος της παραγωγής τους.

Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες παρουσίασε και το τελευταίο TT που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, ενώ ειδικές εκδόσεις και για τα δύο, όπως και αφιερωματικά video, έχουν κυκλοφορήσει σε διάφορες χώρες και «εκδοχές».

Αυτή τη φορά, στην Ιαπωνία, πέφτει η αυλαία για το R8, με τον εξαιρετικό ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα 5,2 L που αποδίδει 620 PS και 580 Nm. Το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων S tronic μεταδίδει την κίνηση σε όλους τους τροχούς, ενώ για τα 0-100 km/h απαιτούνται 3,1 sec.

Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου, η Audi Japan ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστούν μόλις 8 αντίγραφα του Audi R8 Final Edition. Πρόκειται για μια έκδοση που συνδυάζει τις κορυφαίες επιδόσεις του R8 Coupe Performance 5.2 FSI quattro και την γιαπωνέζικη αισθητική, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο στα περισσότερα σημεία από ανθρακονήματα, βαμμένο σε χρώμα Ibis White Matte και σε συνδυασμό με τις γυαλιστερές κόκκινες δαγκάνες των φρένων δημιουργεί τα χρώματα της σημαίας της Ιαπωνίας. Οι ζάντες αλουμινίου της Audi Sport είναι 20 ιντσών με σχέδιο 5 ακτίνων και έχουν χάλκινο χρώμα, το οποίο είναι γυαλισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με χρυσό.

Έτσι, σύμφωνα με τους Ιάπωνες, η ειδική, αποχαιρετιστήρια, έκδοση συνδυάζει τρία παραδοσιακά χρώματα της χώρας: Το λευκό, το κόκκινο και το χρυσό. Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, με την καμπίνα να έχει διχρωμία σε μαύρο και αλαβάστρινο λευκό. Τα σπορ καθίσματα είναι κατασκευασμένα από λεπτό δέρμα νάπα, ενώ υπάρχουν επενδύσεις από αλκάνταρα.

Όσο για το τιμόνι, στα «παραδοσιακά» τρία κουμπιά έχει προστεθεί και ένα επιπλέον που, όπως επισημαίνεται, ελέγχει τον ήχο του κινητήρα. Η μοναδικότητα της έκδοσης αναδεικνύεται και από την επιγραφή «Japan Final Edition» στο μαρσπιέ, μαζί με τον αριθμό που υποδεικνύει την περιορισμένη έκδοση των 8 αντιγράφων.

Τέλος, κάθε ιδιοκτήτης θα λάβει μία ειδική αναμνηστική πλακέτα, στην οποία θα είναι χαραγμένος ο αριθμός πλαισίου του αντιγράφου που θα αγοράσουν.  

H τιμή του νέου Audi R8 Coupe Japan Final Edition είναι 35.080.000 γιεν, που με βάση την τρέχουσα ισοτιμία αντιστοιχεί σε περίπου 227.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το «κύκνειο άσμα» του Audi R8 έρχεται με μια νόμιμη για το δρόμο έκδοση GT3 (photos)

Group test: Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Audi RS e-tron GT 646PS και το petrolhead R8 V10 Spyder 540PS

Ο κόκκινος ρόμβος συναντά την «Πράσινη Κόλαση»: Η Audi Sport γιορτάζει 40 χρόνια ζωής (photos)