Το επόμενo Toyota Prius θα καίει υδρογόνο και θα έχει μηδενικούς ρύπους


Έρχεται το 2022 το νέο Prius που να λανσάρει ένα επαναστατικό υβριδικό σύστημα, για το οποίο ο θερμικός κινητήρας θα καταναλώνει υδρογόνο ώστε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα να είναι green.

  • 24/9/2021

Απ΄ ότι φαίνεται η Toyota το έχει πάρει πολύ… πατριωτικά ώστε να δώσει παράταση ζωής στους θερμικούς κινητήρες, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες καυσίμων τα οποία και έχουν ένα μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, εξασφαλίζοντας παράλληλα με αυτόν τον τρόπο τις δομές της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και θέσεις εργασίας.

Το νέο Toyota Prius (θυμίζουμε πώς η υπάρχουσα γενιά, 4η στη σειρά, παρουσιάστηκε το 2015), αναμένεται το 2022, ωστόσο η είδηση για το ιαπωνικό μοντέλο είναι πώς από το 2025 θα είναι διαθέσιμο με ένα επαναστατικό υβριδικό σύστημα, όπου ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα μπορεί να καταναλώνει υδρογόνο.

Αποτέλεσμα αυτής της τεχνολογίας είναι οι εκπομπές ρύπων να είναι μηδενικές, όπως σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και χωρίς όλα εκείνα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις υποδομές της ηλεκτροκίνησης.

Η είδηση αυτή δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από την Toyota, ωστόσο είναι δεδομένο το γεγονός πώς ο ιαπωνικός κολοσσός προωθεί το υδρογόνο ως καύσιμο για τους θερμικούς κινητήρες.

Να θυμίσουμε πώς τον περασμένο Απρίλιο η Toyota παρουσίασε μια Corolla με τον κινητήρα 1.6 του Yaris GR και καύσιμο υδρογόνο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η έκδοση αυτή του υδρογονοκίνητου Prius έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει αρχικά στην Ιαπωνική αγορά και έπειτα θα ακολουθήσει το λανσάρισμά του και σε άλλες αγορές, αναλόγως και με τις ισχύουσες προδιαγραφές.