Το Honda Civic Type R... σε station wagon; Δείτε το!


Η ομάδα σχεδιαστών X-Tomi Design... οραματίστηκε το Honda Civic Type R στη wagon έκδοσή του!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 4/8/2022

Το Honda Civic Type R μπορεί να μην έχει κυκλοφορήσει ποτέ σε station wagon έκδοση, η γνωστή ομάδα σχεδιαστών X-Tomi Design όμως, αναδημιουργεί το sedan επιδόσεων και καταφέρνει το ακατόρθωτο. 

Η ομάδα έχει καταφέρει να συνδυάσει σε render φωτογραφίες ένα station wagon Civic με το κλασικό κόκκινο σήμα του Type R. Οι εικόνες του wagon Type R (φώτο στην κορυφή του άρθρου) δείχνουν μία σαφώς μεγαλύτερη οροφή που κάνει το πίσω παράθυρο να είναι τοποθετημένο σε πιο όρθια στάση, ενώ οι δημιουργοί έχουν αυξήσει και την πρακτικότητα του μοντέλου, προσθέτοντας δύο βάσεις στην οροφή για μεταφορά επιπλέον φορτίου.

Παρόλο που η συγκεκριμένη εικόνα το κάνει να μοιάζει περισσότερο με hatchback, είναι μία πολύ καλή προσπάθεια προς την επίτευξη αυτού του ανεπανάληπτου σχεδίου

Το Honda Civic ήταν διαθέσιμο ως station wagon μέχρι την όγδοη γενιά του, όμως η Honda σταμάτησε την παραγωγή του μετά τη 10η γενιά, καθώς πωλούνταν στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου, ως αυτοκίνητο τουρισμού.

2023 Honda Civic Type R
2023 Honda Civic Type R

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος, ούτε και αναμένεται να επιστρέψει το Honda Civic σε wagon μορφή, όμως δεν αποκλείεται η Honda να εμπνευστεί από την κίνηση της BMW να παρουσιάσει την M3 Touring, το πρώτο station wagon μοντέλο της Σειράς 3 της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.