To Honda X-NV δείχνει την ηλεκτρική έκδοση του HR-V


H Honda προγραμματίζει 20 ηλεκτρικά μοντέλα για την Κίνα έως το 2025 και το X-NV είναι ένα από αυτά.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/4/2019

Για να είμαστε ακριβείς το X-NV που παρουσίασε η Honda στη Σαγκάη και την έκθεσή της και δε δείχνει να είναι μακριά από την έναρξη της παραγωγής, δείχνει την ηλεκτρική εκδοχή του SUV Dongfeng Honda XR-V. Το οποίο δεν είναι άλλο από το κινεζικό alter ego του HR-V που γνωρίζουμε.

Η ηλεκτρική εκδοχή πάντως έχει εξελιχθεί από κοινού από τη Honda και τη Dongfeng Honda και διαφοροποιείται από τη συμβατική στη μάσκα και το πίσω μέρος αλλά και χάρη στις μπλε λεπτομέρειες του αμαξώματός του.

Τα μαύρα κρύσταλλα του πρωτότυπου κρύβουν το εσωτερικό του μιας και προφανώς δεν είναι έτοιμο, αλλά η λογική λέει πως δεν θα υπάρχουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με αυτό του XR-V. Σε αυτό συναινεί και το ότι το X-NV θα πωλείται κανονικά το 2o εξάμηνο του 2019 και θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Dongfeng Honda. Διαθέσιμο αποκλειστικά στην κινεζική αγορά.

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει ανακοινωθεί κανένα στοιχείο αλλά το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιηθεί το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης του Everus VE-1. Ενός άλλου ηλεκτρικού μοντέλου που κατασκευάζεται από την κοινοπραξία Honda-GAC, έχει ηλεκτροκινητήρα 161 PS και 280 Nm, και μπαταρία 53,6 kWh.